20 glutensiz şefin yarıştığı ve “Glutensiz Pastacılık”, ”Glutensiz Orjinal Tabak”, ”Glutensiz Unlu Mamuller” ve ”Glutensiz Tatlı” olmak üzere 4 kategoriden oluşan yarışmada Vali Mustafa Çiftçi’nin eşi Azime Çiftçi, AK Parti MKYK üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın eşi Ebru Ceylan, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın eşi Feyza Aşgın, İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, Doğu Akdeniz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanı Glutensiz Şef Süleyman Engin ve Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri öğretmeni Ülkü Menşure Solak juri üyeliğini gerçekleştirdi.

Başkan Fatma Müjgan Demir konuşmasında, böyle bir etkinliği Türkiye’de ilk defa gerçekleştiriyor olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti. Dernek yönetimiyle beraber çok önemli faaliyetlere imza attıklarını belirten Demir, “Çölyaklıların hayatını kolaylaştıracak ve beslenmelerine katkı sağlayacak glutensiz mutfak eğitimlerimizi Glutensiz Şef Süleyman Engin’in katkılarıyla çok başarılı bir şekilde yürütmekteyiz. Bu gün bir çok şef maharetlerini sergileyecek. Onları gösterdikleri bu özverili çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Çorum Çölyak Derneği olarak çalışmalarımızın değerli büyüklerimizin destekleri ile artarak devam edeceğini belirtmek isterim. Çalışmalarımıza destek olan Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi ve kıymetli eşi Hanımefendi Azime Çiftçi’ye, projemizin geçmesini sağlayan AK Parti MKYK üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve kıymetli eşi Ebru Ceylan’a, bizlerden ilgisini esirgemeyen ve mutfağımıza yer temini konusunda desteğini beklediğimiz Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve kıymetli eşi Feyza Aşgın’a, herzaman bize rehberlik eden İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak’a, okul mutfağını bize açıp projemize can veren İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban ve Çorum Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Musa Akış’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Herşey çölyaklıların gönlüne göre olsun” dedi.

Glutensiz Şef Süleyman Engin gerçekleştirdiği konuşmasından sonra yarışmaya geçildi ve dereceye girenlere madalya ve hediyeleri juri üyeleri tarafından verildi. Yarışmaya katılan tüm Glutensiz Şef lere ‘Katılım Belgesi’ de verilen programda Çorum Çölyak Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, jüri üyelerine teşekkür belgesi verdi. Birbirinden güzel eserlerin yarıştığı Glutensiz Şef yarışmasının kategorileri ve dereceye giren yarışmacılar şöyle;

Glutensiz Pastacılık kategorisi : 1. Raife Muberra Özsoy 2. Neşe Çekiş 3. Seher Yıldırm

Glutensiz Orjinal Tabak kategorisi : 1. Derya Köroğlu( İskilip Dolması) 2. Fatih Sezikli “Glutensiz keşkek” 3. Gulizar Şen “Zeytinyağlı yaprak sarması, glutensiz ekmek eşliğinde sos”

Glutensiz Unlu mamuller : 1. Selver Özer “Glutensiz Ispanaklı Çörek” 2. Eda Bozkafa “Glutensiz Su Böreği” 3. Selda Özden” Glutensiz Islak Kurabiye”

Glutensiz Tatlı kategorisi : 1. Sedanur Köse “Glutensiz Baklava” 2.Selma Veldet “Kıbrıs Tatlısı” 3.Mehtap Uysal “Islak Kek “

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim