Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erol Karadaş ile Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın da katılımıyla Arar Makina’da gerçekleştirilen ziyarette Vali Yardımcısı Orhan Şefik Güldibi, Çorumlu iş adamlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.
Krasnodar Yugagro Tarım Fuarı’na katılmak üzere gittikleri Rusya’da, turist vizesi ile fuara katıldıkları gerekçesiyle alıkonulan Çorumlu iş adamları Halil Erkan, Tuncay Maituna, Fahri Altıkardeş, Arif Tenikeci ve Hilmi Şahin de, 3 gün boyunca yaşadıkları hakkında Vali Yardımcısı Güldibi’ne bilgi verdiler.
Çorum TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş da Çorumlu iş adamlarına geçmiş olsun dileklerini ileterek, iki ülke arasındaki gerginliğin tırmanmaya devam ettiğini söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye karşı yaptırımlarının devam edeceğini ancak askeri bir müdahalenin olmayacağını açıkladığını hatırlatan Karadaş, “Bu tür açıklamaların, iki ülke arasındaki ilişkileri zedelediği kanaatindeyim. Türkiye Rusya’ya 6 milyar dolar civarında ihracat yaparken, 25 milyar dolar civarında ithalat yapıyor. Bu durumda kaybeden Rusya tarafı olacaktır” dedi.
İş dünyası olarak Türkiye’nin hiçbir ülke ile kötü olmasını istemediklerini, ancak ülkenin çıkarları doğrultusunda her türlü fedakarlığa da katlanmaya hazır olduklarını ifade eden Karadaş, bu tür hadiselerin tekrarlanmaması temennisinde bulundu.
Editör: TE Bilisim