Başta Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen programlar olmak üzere ülke genelindeki bir çok okulda Öğretmenler Günü nedeni ile düzenlenen törenlerde Batman’ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran günü teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan 23 yaşındaki Çorumlu müzik öğretmeni Şenay Aybuke Yalçın ve Tunceli-Pülümür karayolunda PKK terör örgütü mensupları tarafından yolu kesilip aracı yakılarak şehit edilen Öğretmen Necmettin Yılmaz anıldı.

Şehit öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz, 24 Kasım’da adeta etkinliklerin merkezinde yer aldı. Şehit öğretmenler Yalçın ve Yılmaz için Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde bir esnaf fotoğraflarını pankart yaparak andı.

KONYASPOR UNUTMADI

Atiker Konyasporlu futbolcular Selim Ay, Mehdi, Ferhat, Milosevic, Ömer Ali Şahiner, Volkan, Musa Araz, Serkan, takım kaptanları Ali Çamdalı ile Ali Turan ve Teknik Direktör Mehmet Özdilek, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle hazırladıkları klipte şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın başta olmak üzere tüm şehitleri andılar.

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümü öğrencileri de Dursunbey’e bağlı Göbül Mahallesi'ndeki ilkokula şehit öğretmen Aybüke Yalçın’ın adını taşıyan etkinlik sınıfı kazandırdı.

Balıkesir’in Karesi ilçesinde eğitim veren Albay Tayyar Nuran Oğuz İlkokulu öğretmenleri de şehit edilen öğretmenler Yalçın ve Yılmaz anısına “Benim Adım Öğretmen” isimli şarkıya klip çektiler.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Adıyaman’ın Kahta ilçesinde düzenlenen etkinliklerde de şehit öğretmenler Şenal Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz GAP Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından anıldı. Şenay Aybüke Yalçın'ın şehit edilmeden önce söylediği ve sosyal medyaya yüklediği ‘Magusa Limanı’ isimli türkü öğrenciler tarafından seslendirildi. Öğrenciler ellerinde şehit öğretmenler Şenal Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz’ın fotoğrafları ile bu türküyü seslendirdi.

Denizli Pamukkale Üniversitesinde okuyan bir grup öğrenci de teröristler tarafından şehit edilen öğretmenler Necmettin Yılmaz ve Şenay Aybüke Yalçın anısına ‘Misafir’ ismiyle kısa bir film çekti.

MÜDÜRÜ AĞLATTI

Şehit Müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ayrıca Bursa Uludağ Üniversitesi’nde panelde anıldı. Duygu dolu anların yaşandığı paneli izleyenler gözyaşlarına hâkim olamadı. Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu Hür Eğitimciler Topluluğu’nun Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz adına düzenlediği “Bir Hüznün Hikâyesi” konulu programda Şehit Şenay Aybüke Yalçın’ın ilkokul öğretmeni Mahmut Işık, 7 ay öğretmenlik yapan genç öğretmeni anlattı. Birlikte görev yaptıkları süre içerisinde Aybüke’deki azmin ve enerjinin herkesi kendisine hayran bıraktığını vurgulayan Mahmut Işık, Aybüke öğretmenin şehit düştüğü günü de gözleri dolarak anlattı.

Isparta'daki etkinlikte de İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker, “Şehit Aybüke Yalçın” vurgusu yaparak öğretmenlik mesleğinin kutsal meslek olduğuna dikkat çekti. Etkinlikte şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın için hazırlanan haber ve anma klibi izletildi. Daha sonra öğretmenlerden oluşan ekip, katılımcılara müzik dinletisi sundu.

MEZUN OLDUĞU OKULDA ANILDI

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, mezun olduğu Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde de (NEÜ) anıldı. Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi (AKEF) Prof. Dr. Erol Güngör Konferans Salonu’ndaki programda Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın anıldı. Konuşmaların ardından şehit Aybüke öğretmenin fotoğraflarını içeren sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösterimi esnasında salonda bulunan Aybüke öğretmenin arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Program Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından Şehit Aybüke Yalçın adına hazırlanan müzik dinletisi ile sona erdi.

Tokat’ta da öğrenciler tarafından hazırlanan Şehit öğretmen Yalçın’ın, öğretmenlik mesleğine atılış hikayesi ve görev yaparken şehit edilmesinin anlatıldığı “Uyan Aybüke’m Uyan” adlı tiyatro oyunu hem büyük beğeni topladı hem de izleyenleri duygulandırdı.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde düzenlenen Öğretmenler Günü etkinliğinde terör saldırısında şehit olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın anısına öğretmenlerden oluşan koro seyirciye duygusal anlar yaşattı.

Balıkesir Lisesi'nde de şehit Şenay Aybüke Yalçın ve tüm şehit öğretmenler anısına yapılan etkinlikte duygusal anlar yaşandı. Programda öğretmenlerin oynadığı harmandalı ve yine öğretmenlerin yarıştığı karaoke yarışması beğeni ile izlendi.

Şehit Aybüke öğretmeni, Balıkesir Edremit'te okuduğu öğretmenleri de hüzünle andı. Aybüke öğretmenin Edremit'te eğitim aldığı öğretmenleri “Mağusa Limanı” türküsünü söyleyerek andılar.

(İHA)

Editör: TE Bilisim