Çorum merkezli AS İnşaat tarafından inşa edilen ASELSAN Radar ve Elektronik Harp Teknolojileri Merkezi’nin yapımına 2012 Nisan ayında başlandı. 350 dönüm arazi üzerinde 110 bin metrekarelik yeraltı ve yerüstü imalat yapıldı.Türkiye’nin en modern entegre tesisi niteliğindeki bu tesiste, 600’ü mühendis olmak üzere 2 bin kişiye istihdam sağlanacak.
Bu projede sadece 1.5 milyon kilometre kablo uygulaması yapıldı. Burada, uzun menzilli füzelere karyşı radar sistemleri üretilecek. Gölbaşı yerleşkesi kapladığı alan bakımından 350 dönüm olmakla birlikte, inşaat alanı 77.250 metrekare. Endüstriyel tesis bünyesinde, 4 kule, 10 ana üretim ve mühendislik binası, kuvvet merkezi, yemekhane, nizamiye, su depoları bulunuyor.
Ana üretim ve mühendislik binası (71 bin metrekare) kapsamında ısı merkezi, trafo merkezi, pompa odası, pano odası, ambar,entegrasyon alanı, laboratuvarlar, atölyeler, yankısız odalar, ofisler ve eğitim odaları yer alıyor. Tesisin cepheleri, sandviç panel, güneş kırıcı ve alüminyum doğrama elemanları, seramik cephe ve silikon giydirme cephe sistemi ile kaplandı.
Editör: TE Bilisim