Cumartesi günü TSO Meclis Salonu’nda Çorum iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelen Arslan, Türkiye’nin temel ekonomik verilerinin oldukça güçlü olduğuna vurgu yaparak şu görüşleri dile getirdi:

“Ekonomi yönetimimizin güçlü ve kararlı koordinasyonu ile iş dünyasının taleplerinin birinci elden yönetime aktarılması için ciddi aksiyonlar alınabiliyor. Önümüzdeki süreçte istişare ve karşılıklı işbirliğinin devam etmesi gerekiyor. Bankacılık sektörünün temelleri sağlam. Geçtiğimiz günlere göre daha güçlü bir pozisyona doğru ilerliyoruz. İki bankamızın yurt dışından sağladığı sertifikasyonlar ve yine hazinenin yurt dışı piyasalarından ihraç tutarının üç katı kadar talebi ile gelmesi ülkemizin geleceği ve ekonomisine yansıtmaktadır. İş dünyasının herhangi endişeye kapılmasına gerek yoktur. Çözümsüzlük anlamında. Bu süreçleri hep birlikte geçmişte olduğu gibi bu tür süreçlerden Türkiye başarılı bir şekilde çıkmasını başarmıştır. Bugünde çok daha başarılı bir seviyeye geleceğimize inanıyorum.”

Kamu bankaları olarak iş dünyasıyla et ve tırnak gibi olduklarını vurgulayan Genel Müdür Arslan, şöyle devam etti:

“Bir tarafın zayıflaması diğer tarafında zayıflamasına neden olacak. Bunun için iki tarafında güçlü olması lazım. Sorunları birlikte aşacağız. Biz geçmişte olduğu gibi bugünde başta esnaf ve KOBİ7ler olmak üzere iş dünyasının yanındayız. Yurt dışı kaynaklı özel sorunlarla uğraştı ama bu sorunlarında üstesinden geliyoruz. Hiçbir şekilde faaliyetlerimizi aksatacak bir durumla karşılaşmadık. Bunun da en büyük nedeni milletin bankamıza sahip çıkmasından kaynaklanıyor. Güçlenerek büyüdük. Mevduat sıralamasında Türkiye’nin en büyük ikinci bankası durumuna geldik. Mevduatta küçülme olmadı. Normal zamanda bu tür algı operasyonlarına maruz kalan finans kuruluşlarında tersi durum yaşanırken biz bu süreçte güçlenerek çıktık. Topladığımız tüm kaynakları iş dünyasının kullanımına aktarıyoruz. Karşılıklı birbirimizi güçlendiriyoruz.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim