Buhara Kültür Merkezi’nde Pazartesi günü gerçekleştirilen etkinliğe Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Zeki Gül ve İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ün yanı sıra dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.

Protokol üyelerinin resim sergisinin açılış kurdelesini kesmelerinin ardından ödül törenine geçildi.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Çorum Belediyesi Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Belediye olarak bu yıl dördüncü kez düzenlenen resim yarışmasına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dereceye giren tüm öğrencileri tebrik etti.

Ardından kürsüye gelen İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Çorum’da eğitim alanında çok önemli projelerin hayata geçirildiğini belirterek, bunların pek çoğunda Belediye ile İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklığının bulunduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Zeki Gül ise yarışmaya 51 il ve 531 okuldan toplam 1613 eserin katıldığını belirterek, “Bu anlamda yarışmamızın ülke çapında hedeflenen amaca ulaştığını görüyoruz. Yarışmaya katılım sağlayan tüm öğrencilerimizi kutluyorum.” dedi.

Son olarak söz alan Vali Necmeddin Kılıç ise Türk milletinin en önemli hasletlerinin başında “diğergamlık” geldiğini belirterek, “Diğergamlık, başkasının gamıyla gamlanmak, başkasının acısıyla kederlenmektir. Bizi biz yapan değerlerin başında diğergamlık gelir. Çünkü bu topraklar Yunus Emre’nin, Mevlâna’nın, Hacı Bektaş’ın üflediği nefesi taşır. Bizim insanımız 3,5 milyon Suriyeli kardeşimize kucak açmıştır. Biz Afrika’daki insanların açlığını kendimize dert edinmişizdir.” diye konuştu.

Öğrencilere de seslenen Vali Kılıç, “Yarının o büyük Türkiyesi’ni kuracak olan, dünyaya medeniyeti öğretecek Türkiye’yi kuracak sizlersiniz. Bunu yaparken, köklerimizden güç alarak, bizi biz yapan değerleri yaşatarak olan sizlersiniz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Bu bölümde önce ilkokul kategorisinde ilk üçte yer alan Tonya Hoşarlı İlkokulu’ndan Emine Aydın, Elazığı Bilim Sanat Merkezi’nden Serra Bostan ve Çorum İstiklal İlkokulu’ndan Ecrin Esila Karaçam’ın ödülleri İl Millî Eğitim Müdürü Büyük tarafından verildi.

Ortaokul kategorisinde kürsüye çıkan Rize Şevket Yardımcı Ortaokulu’ndan Ali Paşa Öztürk, Çorum 23 Nisan Ortaokulu’ndan Nazlıcan Bolat ve Bursa Osmangazi Hocailyas Ortaokulu’ndan Elif Doğan ise ödüllerini Belediye Başkanı Gül’ün elinden aldılar.

Lise kategorisinde ilk üçe giren Karaman Güzel Sanatlar Lisesi’nden Beyzanur Ünal, Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi’nden Cihan Taylan ve Konya Selçuklu Çimento Güzel Sanatlar Lisesi’nden Ömer Baran’ın ödülleri ise Vali Kılıç tarafından verildi.

Son olarak Jüri Özel Ödülü’ne değer görülen Sivas Muhsin Yazıcıoğlu İlkokulu’ndan Hassan Kamal, Derince Mevlana Ortaokulu’ndan Gülsemin Akdeniz ve Karaman Güzel Sanatlar Lisesi’nden Seher Pehlivan ise ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın elinden aldılar.

Tören, dereceye giren öğrencilerin protokol üyeleriyle hâtıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim