Suriye’de yaşanan iç savaş, Halep’in Rus uçakları tarafından bombalanması, PYD mevzilerinin bombalanması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Uslu, “Türkiye çevresinde olup bitenlere karşı bigâne kalmıyor. Suriye’de üç yıldır bir katliam yaşanıyor. Esed bu katliamları sürdürürken şimdi de Rusya devreye girdi. 3 yıl önce Türkiye’nin tezi kara harekâtının yapılmasıydı. Dünya Rusya’nın buradaki yayılmacı politikasına Ukrayna’da olduğu gibi sessiz kalmaması gerekiyor. Rusya’nın yayılmacılığı karşısında biz sessiz kalmayacağız. Hemen yanı başımızda olan gelişmelere ilgisiz kalmıyoruz” dedi.
Uslu, canlı yayında muhalefeti de eleştirerek, “Düne kadar ‘Bağımsız Türkiye’ diye slogan atanların bugün Esed’in yanında yer alması ya da Türkiye’yi suçlayan bir pozisyon takınmış olmaları doğru değildir. Sayın Baykal’da konuşmasında hem CHP yönetimini eleştirmiştir hem de Ulusal diplomasi perspektifinden bakarak olayları değerlendirmiştir. Bugün görüyoruz ki PYD’de, YPG’de, Kandil’den talimat almaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi gibi “Ulusalcılığı” ilke edinmiş bir partinin de HDP çizgisine gelmiş olması son derece düşündürücüdür. PYD ve YPG’nin Rusya’ya taşeronluk yaptığını herkes bilmektedir”
Dünya’da enerji ve nüfuz savaşının hızla devam ettiğini belirten Uslu, Türkiye savaşa çekilmeye çalışılıyor. Israrla meşru ve nefsi müdafaa hattında kalıyor olmamız 3 yıldır savaşa girmeme konusundaki direncimiz doğru anlaşılmıyor. Türkiye hem ulusal çıkarlarımızı korumada hem de savaşa girmeme konusunda son derece dikkatli ve duyarlı, tutarlı bir tavır içerisindedir” dedi.
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a partisinden gelen eleştirilere yönelik Uslu, “Bu kadar özgürlükten, fikir hürriyetinden bahseden bir partinin kendileri gibi düşünmüyor, şablonlarına uymuyor diye eski Genel Başkanlarını eleştirmeleri doğru ve tutarlı bir yaklaşım değildir” dedi.
CHP ve HDP’nin aynı düşündüğünü belirten Uslu, “ HDP’ye bakıyorsunuz Kandil’i, YPG’yi, PKK’yı, PYD’yi, Rusya’yı bir kez olsun eleştiren bir açıklaması yok. Burada Türkiye’nin âli çıkarları siyasi partilerin gündelik hesaplarından, heveslerinden daha önemli ve öncelikli midir? diye bakmak gerekiyor. Bir şeye “Hayır” diyorsanız ne için Hayır dediğinizi gerekçeleri ile açıklamak zorundasınız” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim