SP İl Başkanı Cıdık düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Terör olaylarının her gün ülke insanının canını yakmaya devam ettiğini hatırlatan Cıdık, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’ye yönelik sürdürdüğü “Fırat Kalkanı” isimli sınır ötesi harekâttan da şehit haberlerinin gelmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Öteden beri Saadet Partisi olarak terörün kapsamlı bir üretim ve kalkınma modeliyle çözülebileceğini savunduklarını hatırlatan Cıdık, “Nihayet Hükümet, kısmen de olsa bizim, dediğimiz noktaya geldi. Biz, Sayın Başbakan’ın açıkladığı Güneydoğu Yatırım ve Destek Paketi’ni olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Her ne kadar üzerinde yeterince çalışılmadan hazırlanmış izlenimi verse de icraattan çok siyasi vaat görüntüsünde olsa da, bütün eksiklerine rağmen bu paketi ülkemiz ve bölgemiz adına sevindirici buluyoruz. Ancak bunun sadece lafta kalmaması, gerçekten icraata dönüşmesi lazım. Saadet Partisi olarak bunun takipçisi olacağız. Öte yandan ülkemizin sadece bölgesel değil, topyekûn bir kalkınma seferberliğine ihtiyacı var. Türkiye’nin sadece 23 ilinin değil, 81’inin de fabrikaya ihtiyacı var. Bu yüzden biz bu paketin sadece Doğu ve Güneydoğu ile sınırlı kalmamasını istiyoruz. Bütün Türkiye’miz için bir kalkınma, yatırım ve destek hamlesine dönüştürülmesini bekliyoruz. Türkiye’nin buna gücü de var, imkânı da var.” diye konuştu.
15 Temmuz sonrası yürütülen soruşturma sürecine de değinen SP İl Başkanı Faruk Cıdık, bu sürecin ne kadar sağlıklı ilerlediği konusunda endişe taşıdıklarını belirterek, şöyle devam etti:
“Üstelik bu endişelerimiz giderek artıyor. Partimize bu konuda her gün onlarca telefon geliyor. Haksız şekilde açığa alındığını, işinden atıldığını belirten binlerce mağdur insan var. ‘Hepsi doğrudur’ demiyoruz. Ama merak ediyoruz; gerçekten bu listeler neye göre belirlenmektedir? İşten atmalar hangi kriterlere göre yapılmaktadır? Bunlar şeffaf bir şekilde milletimiz ile paylaşılmalıdır. Çünkü gerçekten çok ciddi iddialar var. Öyle ki, ‘Parallelle mücadele ediyoruz diye tam tersine paralelcilerin korunduğu, buna karşılık, paralelle hiçbir ilgisi bulunmayanların tasfiye edildiği’ konusunda ciddi ihbarlar alıyoruz. Burada Ergenekon ve Balyoz’da yapılan hataya düşülmemeli. Suçlunun yanında masum da cezalandırılmamalı, kurunun yanında yaş da yanmamalı. Biz, Saadet Partisi olarak, ordunun içindeki cuntacıların temizlenmesi konusunda bütün gücümüzle, bütün yüreğimizle devletimizin yanındayız. Ancak şunu da aynı netlikte söylemek istiyorum ki, eğer bu süreç haksız yere bir masumun canını yakarsa, bu haksızlığa asla rıza gösteremeyiz. Eğer bu süreç, paralel bahanesiyle bütün muhalif seslerin susturulması gibi bir yanlışa dönüştürülürse buna bütün gücümüzle karşı çıkarız.”
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim