Ahlatcı Metal Rafinerisi’ni ziyaretinde, seçim yasakları nedeniyle açılış yapmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam 40 dakika süreyle rafineriyi gezdi, altının ayrıştırılmasından işlenmesine kadar her aşama hakkında bilgi aldı.

Ahlatcı tarafından yapılan alyansları incelediği sırada ise, son derece ilginç bir diyalog geçti. Cumhurbaşkanı’nın danışmanlarından Mustafa Varank, “Sayın Cumhurbaşkanım, Ahmet Bey alyans yapıyor, ama kendi parmağında alyans yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Ahlatcı’nın parmağına baktıktan sonra, yüzünü eşi Sibel Ahlatcı’ya çevirip, “Nasıl oluyor?” dercesine baktı.

İşte o anda, Sibel Ahlatcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da tebessüm ettiren “şairane” cevabını verdi: “O’nun alyansı yüreğinde Sayın Cumhurbaşkanım”…Ve eşine olan sonsuz güvenini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin en modern altın rafinerisini Çorum’da görmenin memnuniyeti içinde rafineriden ayrılırken, gördüklerinden çok etkilendiğini ve tesisi çok beğendiğini söyledi.

Gazeteniz ÇORUM HABER de, 11 Nisan ve 12 Nisan 2017 günlü sayılarında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rafineri gezisini, kupürlerde görüldüğü gibi çok geniş biçimde okurlarına yansıttı.

Editör: TE Bilisim