Bakan Yıldız, açılışın yapılacağı alana helikopterle gelirken, bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Açılış törenine; Vali Ahmet Kara, Vali Yardımcısı Adem Saçan, AKP Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Garnizon ve İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Metin Özbek, AKP İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşu yetkilileri ile yöre halkı ve firma yetkilileri katıldı.
Açılış töreninde; Kargı HES santralinin yapımını üstlenen Norveçli Statkraft firmasının CEO’su Christian Rynning, Genel Müdürü Olav Hypher ile Norveç Ankara Büyükelçisi Janis Bjorn Kanavis de hazır bulundu.
Törende açılış konuşması yapan Statkraft firmasının CEO’su Christian Rynning; firmanın gerek Türkiye’de gerekse Avrupa ülkelerindeki çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Kargı HES projesinin 3,5 yılda tamamlandığını belirten Rynning; Türkiye’nin hidroelektrik ve güneş enerjisi kaynaklarının zenginliği bakımından da çok şanslı olduğunu söyledi.
Daha sonra kürsüye gelen Norveç Ankara Büyükelçisi Janis Bjorn Kanavis, Türkiye’de yaşanan terör olaylarından dolayı üzüntüsünü ifade ederek, Artvin’in Hopa ilçesinde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına başsağlığı diledi.
Ardından ‘yenilenebilir enerji üretimi’ konusuna vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Kanavis; “Kendimiz ve komşularımız için yenilenebilir ve çevre dostu enerji üretiyoruz. Bu konuda Avrupa’nın bataryasıyız. Türkiye de, Avrupa ülkeleri arasında en geniş hidroelektrik enerji kaynağına sahip ülke konumunda” dedi.
Vali Ahmet Kara ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın konuşmaları ile devam eden açılış töreni; protokol üyeleri ile birlikte kurdele kesilmesi ve plaket takdim edilmesinin ardından sona erdi.






(Onur MÜLAZIM)

Editör: TE Bilisim