Türkiye’deki darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmelerin, hedeflerini aksatmayacağını belirten Ideal Standard International CEO’su Torsten Tuerling, Türkiye’den daha fazla ürün tedarik edeceklerini ve iş hacmini artıracaklarını söyledi. Ideal Standard International’ın Brüksel’deki merkez ofisinde imzalanan anlaşma ile Türkiye’de üretilip, Avrupa’da satılacak olan ürün miktarında ilk aşamada % 35 artış yapılacak. Markanın CEO’su Torsten Tuerling, Türkiye’den daha fazla ürün tedarik edeceklerini açıkladı.
Tuerling: “Türkiye’nin üretim gücüne olan inancımız tam. Yaşanan darbe girişimi sonrasında da Türkiye’ye duyduğumuz inançta hiçbir değişiklik olmadı. Türkiye bizim gibi global markaların yatırım yapması için her dönem en güvenilir liman olmuştur. Yaşanan bu elim olayların Türk ekonomisinin istikrarlı büyümesinin önüne geçemeyeceğini biliyoruz. Türkiye’ye olan güvenimizin ifadesi olarak, iş hacmimizi artıracağımızı belirten bir anlaşma imzaladık” diye konuştu.

“Daha fazla Türk ürünü satılacak”
Ideal Standard’ın Türkiye’deki ortağı ECE Holding Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Erdem Çenesiz ise “Ortağımızın ülkemize ve bize olan inancı bizi son derece mutlu etti. Bu vahşi darbe planı ve planlayıcısı, vatan haini çeteye karşı cevabımızı üretim ve ihracatımızı artırarak vereceğiz” şeklinde konuştu.
ECE Holding olarak yatırımlarına devam edeceklerinin de altını çizen Erdem Çenesiz, “Ideal Standard ile uluslararası pazarlarda satılmak üzere Türkiye’de üretilen ürün miktarını artırma konusunda anlaştık. Darbe girişiminden bir hafta sonra gelen bu ilave talep, ülkemizin gücünü ortaya koyan en önemli göstergelerden biridir. Üretimde çalışarak ihracat yapmamızı sağlayan tüm vatandaşlarımız milli mücadelenin önemli fertleridir. İhracatımızın artmasıyla ekonomimiz daha da güçlenecek. Güçlenen Türkiye, her türlü tehlikeye karşı daha dirençli hale gelecek. Her türlü hain plana rağmen durmaksızın çalışan ve üreten firmalar ve bu firmaları ayakta tutan her bir fert, kahramandır” dedi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim