Hastane konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; hastane yönetimi, yenidoğan yoğun bakım uzman hekimleri, birim çalışanları ve hastanede prematüre olarak dünyaya gelen ve yaşama tutunmuş çocukların aileleri katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Başhekim Yardımcısı Ecz. Merve Türkmen, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü’nde bebekler ve sorunlarıyla ilgili farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Türkiye’de her yıl 150 bin prematüre bebek doğduğunu bildiren Türkmen, bu bebeklerden 50 bininin ise 1000 gramın altında olduğunu vurguladı.

Bu bebeklerin hayata tutunmak için çok büyük savaşlar verdiğini ve çok zorlu süreçlerden geçtiğini vurgulayan Merve Türkmen, “Bu küçük savaşçıların verdiği mücadelede sağlık çalışanları olarak bebeklerimizin hep yanındayız.” dedi.

Türkmen ayrıca Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tüm hastaları ve prematüre bebekleri sağlığına kavuşturmak için özveriyle emek veren uzman hekim, hemşire ve sağlık personeline Dünya Prematüre Günü dolayısıyla teşekkür etti.

Programa katılan ailelerden duygulu bir konuşma yapan üçüz prematüre annesi, bebekleriyle yaşadığı sürece değinerek, Yenidoğan Yoğun Bakım ekibinin sayesinde zorlu sürecin üstesinden daha kolay geldiğini belirtti.

Etkinlik; Hastane yönetimi, yenidoğan yoğun bakım ekibi ve prematüre bebeklerin aileleriyle birlikte pasta kesilmesiyle sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim