Tütün kullanımının dünyada en önlenebilir hastalık nedenlerinden biri olduğunu ifade eden, sigaranın erişkin ölümlerinin %10’undan sorumlu olduğunu bildiren Uzm. Dr. Fatih Karadağ, çağımızın en önemli hastalık sebeplerinden biri olan sigara ile mücadelede Çorum Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak halkımıza her türlü desteği verdiklerini söyledi.
Dr. Karadağ açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Dünya da her yıl 6 milyon insan sigaraya bağlı bir hastalıktan, altı yüz binden fazla insan da kendisi sigara içmediği halde başkalarının içtiği sigara dumanına maruz kaldığı için hayatını kaybetmektedir. Önlem alınmadığı takdirde 2030 yılında yıllık ölüm sayısı 8 milyonu bulacağı tahmin edilmektedir. Ülkemizde 15 milyon kişi sigara içmekte ve her yıl yaklaşık 150 bin kişi sigaraya bağlı bir hastalıktan hayatını kaybetmektedir.
Çorum Göğüs Hastalıkları Hastanemizde aylık olarak 2 polikliniğimizde sigara bırakma üzerine işlemler yapılmakta olup ortalama 200 kişi bu hizmetten yararlanmaktadır. Yaklaşık olarak üçte biri ilaç ile tedavileri devam etmekte, kalan kişiler ise gerekli görüşme ve önerilerle başarıyla takip edilmektedir. Hastalarımızda tedavi ile ilgili en sık karşılaşılan problem ise tedaviye devam ederken poliklinik kontrollerini aksatmalarından kaynaklanmaktadır”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim