Bu yayın kurumlarının %77,7‘si karasal ortamda yayın yapan, %22,3’ü ise sadece uydu, kablolu veya internet üzerinden yayın yapan kurumlar olarak belirlendi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Samsun Bölge Müdürü Harun Çiçek'in yaptığı açıklamaya göre karasal ortamda yayın yapan kurumların %79,3’ü radyo yayıncılığı yaptı.
Bu yayın kurumlarının %11,7’si televizyon yayıncılığı, %9'u radyo ve televizyon yayıncılığı yaptı. Yerel yayın kurumları, karasal ortamda yayın yapan kurumların %86,8'ini oluşturdu. Karasal ortamda yayın yapan kurumların %8,5’ini bölgesel yayın yapan kurumlar, %4,6'sını ulusal yayın yapan kurumlar oluşturdu. Toplam istihdamın %60,4'ünü karasal ortamda ulusal yayın yapan kurumlar oluşturdu
Radyo ve televizyon kurumlarında 2014 yılında çalışanların %15,7'si yerel yayın yapan kurumlarda, %4,9'u bölgesel yayın yapan kurumlarda çalıştı. Sadece uydu, kablolu veya internet üzerinden yayın yapan kurumların toplam istihdamdaki payı ise %19 oldu.
Programcılık ve yayıncılık faaliyetlerinde, toplam istihdamın %86,4'ü televizyon programcılığı ve yayın faaliyetlerinde yer aldı.
Toplam katma değerin %89,7'sini karasal ortamda ulusal yayın yapan kurumlar oluşturdu
Radyo ve televizyon kurumlarında toplam katma değerin %1,6'sını karasal ortamda bölgesel yayın yapan kurumlar, %1’ini karasal ortamda yerel yayın yapan kurumlar oluşturdu. Katma değerin %7,6’sı ise sadece uydu, kablolu veya internet üzerinden yayın yapan kurumlar tarafından yaratıldı.
Programcılık ve yayıncılık faaliyetlerinde, toplam katma değerin %93,9'u televizyon programcılığı ve yayın faaliyetlerinde yaratıldı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim