Sağlık-Sen olarak her ne olursa olsun, devletin aldığı kararların arkasında olacaklarını anlatan Saatcı, küresel sermayenin baskılarına boyun eğmeyeceklerini ifade etti.

Çalışkan, fedakâr, vatansever sağlık çalışanları olarak tam bağımsız bir Türkiye için yüksek ideallerin peşinde koşmaya devam edeceklerini anlatan Saatcı, ülkenin 2023, 2053, 2071 hedeflerini emekle, alın teriyle ve tüm varlıklarıyla destekleyeceklerini belirtti.

Saatcı, “Sağlıkta Yeni Türkiye’nin liderlik potansiyeline yürekten inanıyoruz. Bu bağlamda kendi çalışma alanımızda Türkiye’yi milli üretim, milli teknoloji, milli ekonomi hedeflerine ulaştırmak için daha fazla gayret gösterecek, daha fazla alın teri dökeceğiz” dedi.

Türkiye’nin mücadelesinin sadece misakı milli sınırları içine sığan bir istiklal mücadelesi olmadığını, insanlığı esaretten kurtaracak bir istikbal mücadelesi olduğunu dile getiren Saatcı, “Türkiye, emperyalist zulme karşı dünya mazlumların umududur. Küresel sömürü düzeninin ölüm kusan karanlığını yırtacak adalet, huzur ve barış medeniyetinin temsilcisidir. Şanlı tarihimizden ve medeniyetimizden aldığımız ilhamla, millet olarak, küresel barışa, adalete, insani değerlere sonuna kadar bağlı kalacağız. Gerektiğinde bu uğurda küresel şer odaklarına karşı bütün varlığımızla savaşmaktan da geri durmayacağız. Milletimizle birlikte, güzel yarınlar için her türlü mücadeleye ve fedakârlığa hazırız. Sağlık-Sen olarak; Milli ekonominin ‘yerli üretim, yerinde tüketim’ anlayışı ile güçleneceğine inanıyoruz” dedi.

Yeni Türkiye’de, sağlığın milli ekonominin lokomotif sektörlerinden biri olacağını, tıbbi cihazda, ilaçta, aşıda, büyük ve güçlü Türkiye’ye yakışan yerlileşme ve yerelleşme, hedefleri olduğunu söyleyen Saatcı, “Özellikle sağlık turizminde dünya liderliği hedefimizdir. Bu hedefler gerçekleştiğinde dünyaya sağlık hizmeti, sağlık teknolojisi, sağlık bilgisi ihraç eden lider ülke olacağız. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olarak bu milli hedeflerin hem sahibi, hem hamisiyiz. Ülkemize yönelik ekonomik teröre karşı sağlığın vizyonunu bütün ruhumuzla sahipleneceğiz. İnanıyoruz ki, Türkiye’ye ekonomik savaş ilan edenler; kaya gibi sağlam milli birliğimizden toz bile koparamayacaklar” şeklinde ifadede bulundu.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim