Ülkemizde her gün dört bir yandan gelen terör saldırılarının acısı yaşanırken, son olarak Ankara Güvenpark’ta sivillere yönelik gerçekleştirilen kalleş saldırı ile bir kez daha yüreklerinin yandığını söyleyen Selim Aydın, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifa dileklerini iletti.
Kamu-Sen’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticilerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyerek son yaşanan olayda da terörün ırkının, dilinin, dininin, mezhebinin, yaşının, renginin ve ideolojisinin olmadığının bir kez daha ortaya çıktığını anlatan Selim Aydın, “Askere, polise kurşun sıkan, bombalarla kahpe pusular kuran, alçakça sırtından kurşunlayanlarla, sivil vatandaşlarımızın canlarına kast edenler aynı güç odaklarının piyonlarıdır” diye konuştu.
Birilerinin yangını ülkenin her köşesine sıçratmak istediğini, önümüzdeki Nevruz’da da bunun provasının yapılacağı duyumları olduğu için sağduyulu davranılmasının gerekliliğine dikkat çeken Selim Aydın, “Bir yanda vatan evlatlarımız, askerimiz, polisimiz alçakça şehit edilirken diğer tarafta da sivil vatandaşlarımızın da bombalar, tuzaklar, suikastler yoluyla canlarına kastedilmektedir. Terör belasının bu boyutlara gelmesinde etkili olan olayları da görmezden gelemeyiz. Yıllardır terörle mücadelede yanlış yol ve yöntem izlendiğini haykırdık. Türk hukuk tarihine kara bir leke olarak geçen Habur Olayı, Oslo görüşmeleri, bazı milletvekillerinin terörü masum gösterme çabaları ve terörist- milletvekili kucaklaşması, kimi yerlerde mahkemelerin kurulması, halkın tehdit edilmesi, çeşitli şehirleri işgal hazırlıkları yapılmasının sadece seyirci kalınması, caniler için en büyük cesaret kaynağı oldu. Yıllardır terör örgütü mensuplarına gösterilen hoşgörü, sonunda silahsız vatandaşlarımıza bombalı saldırı yapılmasına kadar varmıştır? Siyasetin basiretsizliği olayları vahim bir noktaya taşımış bulunsa da bu ev bizimdir ve bir köşesinde yangın varsa bunu söndürmeye çalışmaktan başka şansımız yoktur. Birileri yangını evimizin her köşesine sıçratmak isteyecektir bu oyuna asla gelinmemelidir. Bu ev bizimse korunması ve muhafazası da bize düşer” dedi.
Terör yandaşlığı, propagandası ve müzakereye hayır dediklerini, terörle anladığı dilden mücadelenin her zaman yanında olduklarını kaydeden Aydın, terörle topyekün mücadele edilmesi gerektiğini, terörün ekonomik kaynaklarının kurutularak siyaset ve medya bağlantılarının koparılmasının şart olduğunu da anlattı.
Türkiye’nin Ortadoğu bataklığı haline getirilmek istenmesinin de gözden kaçırılmamasını isteyen Aydın, “Bu hain saldırıları gerçekleştiren, topraklarımızın bütünlüğüne kastı olan tüm terör faaliyetlerini lanetliyoruz. İnanıyoruz ki; ülkemizin milli birlik ve bütünlüğünü bozmak, milletimizin bu coğrafyada huzur ve güven içerisinde yaşamasına engel olmak gibi kirli emelleri olan hiçbir odak başarıya ulaşamayacaktır” şeklinde sözlerini tamamladı.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim