Vali Kılıç, millet olarak istiklal ve istikbalimiz için verilen son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşı’nın zafere ulaşmasının ardından ilan edilen Cumhuriyetin 94. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bugün gelinen noktada bizlere düşen en büyük görevin devraldığımız bu değerli mirası, aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek Türkiye’yi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımak olacağını söyleyen Vali Kılıç, “Asırlar boyunca sayısız tuzakları bozarak yolunda kararlı adımlarla yürüyen milletimiz, Cumhuriyetle birlikte müreffeh bir seviyeye erişme çabasını “Muhtaç olduğun kudret Damarlarındaki asil kanda mevcuttur” düsturuyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sürdürecektir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin sadece kendi vatandaşı değil tüm dünyada umut haline geldiğini söyleyen Vali Kılıç mesajında şu görüşlere yer verdi: “Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bu bilinçle, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Cumhuriyetin 94. yılı, devletimize ve aziz milletimize kutlu olsun”

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim