Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ, Anayasa değişikliği ile ilgili yapılacak referandumun ülkenin son şansı olduğunu dile getirdi.

AK Parti İl Başkanı Karadağ, tüm seçimlerin önemli olduğunu ancak ülkenin son şansı olarak gördükleri referandum için tüm teşkilatlar olarak çok çalışmaları gerektiğini de bildirdi.

AK Parti Bayat İlçe Danışma Meclisi Toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Basına açık ve kapalı olarak iki bölüm halinde yapılan toplantıya AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, Gençlik Kolları İl Başkanı Burak Köse, il genel ve belediye meclis üyeleri, İl, İlçe ve Merkez İlçe yöneticileri ile partililer katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda konuşan İl Başkanı Karadağ, toplantıya katılan partililere teşekkür etti. Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini dile getirerek bu sürecin birlik beraberliğin korunarak atlatılabileceğini anlatan Karadağ, tüm teşkilat mensuplarına önümüzdeki dönem için bugüne kadarki çalışmalarından daha fazla çalışmalarını tavsiye etti.

Referandum sürecinde yapılacak çalışmaları anlatarak parti teşkilatlarında oluşturdukları komisyonlar ve bu komisyonların faaliyet alanlarından bahseden Karadağ, sandık kurullarının izleyeceği çalışma yöntemleriyle ilgili olarak da örnekler verdi.

Anayasa değişikliği ile ilgili fikirlerini dile getirerek bunun bir rejim değişikliği olmadığını ve sistem değişikliği olduğunu söyleyen AK Parti İl Başkanı Karadağ, bu değişiklikle ülkenin şahlanacağını öne sürdü. Muhalefet partilerinin bu değişikliklerle ilgili eleştirilerini yanıtlayan ve bu değişiklikle artık darbeler döneminin kapanacağını bildiren Karadağ, “Yapılacak anayasa değişikliği ve referandum Türkiye Cumhuriyeti’nin son şansıdır. Parti teşkilatlarının bunun farkında olması ve ona göre çok çalışması gerekmektedir” diye konuştu.

Türkiye ve bölgesinde yaşanan terör olaylarının devletimizi ve milletimizi yıldırmayacağını vurgulayan Karadağ, ülkeyi böldürmeyecek, bayrağı indirmeyecek ve ezanları dindirmeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Bayat İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katılarak ülke gündemine ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

Ağırlıklı olarak Anayasa değişikliği ve referandum konusunun ele alındığı AK Parti Bayat İlçe Danışma Meclisi’nde özellikle kadınlardan bahseden Milletvekili Kurt ise dünyanın her yerinde kadının önemli olduğunu, ancak Türk kadının yerinin ise başka olduğunu belirtti. Özellikle kadınların 15 Temmuz sürecindeki çalışmalarından övgüyle söz eden Kurt, partililerden sosyal medyayı etkin kullanmasını da istedi.

Toplantıda daha sonra Milletvekili Kurt’tan sonra diğer partili yöneticiler de konuşmalar yaptı. Basına kapalı bölümde ise parti çalışmaları değerlendirildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim