Türkiye’de seramik sektörünün buluşma adreslerinden biri olan 2018 UNICERA İstanbul Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı, 80 bin metrekare gibi rekor bir alanda CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenen törenle açıldı.

CNR Holding bünyesindeki İstanbul Fuarcılık, Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) ve Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) işbirliği ile düzenlenen fuarın açılışına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İstanbul Valisi Vasip Şahin, TSF Başkanı Çorumlu işadamı Erdem Çenesiz, TİMDER Başkanı Aydın Eşer, CNR Holding Başkanı Ceyda Erem ile yüzlerce davetli katıldı.

CNR EXPO Yeşilköy’de sektörün içindeki yüzlerce yerli ve yabancı firmanın katılımı ile 3 Mart 2018 gününe kadar devam edecek olan UNICERA İstanbul Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı’nda ilk konuşmayı Ceyda Erem yaptı. Fuara 130 ülkeden 10 bin yabancı olmak üzere 80 bin alıcı beklediklerini kaydeden Erem, fuarda 56’sı yabancı 258 firmanın tanıtım yapacağını sözlerine ekledi.

TİMDER Başkanı Aydın Eşer 400 metrekare alanla başlanan fuarın önemli bir çekim merkezi haline geldiğini söyledi.

“10 yıl sonra hedef dünya birinciliği” Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı hemşehrimiz Erdem Çenesiz, Türkiye’nin seramik karolarında dünyanın 7’inci, sağlık gereçlerinde ise dünyanın 4'üncü büyük ihracatçısı konumunda olduğunu söyledi. Erdem Çenesiz konuşmasına şöyle devam etti: “Karolarda Avrupa 3'üncüsü, sağlık gereçlerinde ise Avrupa’nın en büyük üreticisi ve ihracatçısı konumundayız. Vitrifiye üretiminde ise Avrupa lideriyiz. Aynı şekilde büyümeye devam edersek 10 yıl içerisinde dünyada birinciliğe yükseleceğiz”

İhracata katkı oranı en yüksek sektör olan seramikle ilgili ekonomistler tarafından hazırlanan Türkiye İhracat Katkı Endeksi’nin 2017 yılı son çeyrek verilerini de açıklayan Çenesiz, buna göre sektörün Türk ekonomisine sağladığı katma değer ile yine ipi göğüslediğini bildirdi.

Fuar açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin çıkışının yüksek katma değerli ürün ihracatı ile mümkün olduğunu dile getirerek seramik sektörünün de üretiminin yüzde 50’sinden fazlasını ihraç ettiğini, dünya ile rekabet için AR-GE ve inovasyonun şart olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışını yapan Bakan Şimşek ile diğer yetkililer daha sonra standları gezerek bilgi aldı. Bakan Şimşek gezi sırasında Çorumlu işadamı Erdem Çenesiz’in sahibi olduğu İSVEA ve Ece Holding standına da gelerek ürünler hakkında bilgiler aldı.

HÜRRİYET GENİŞ YER AYIRDI

Hürriyet Gazetesi, Yeşilköy CNR Expo’da açılan UNICERA Seramik Banyo Mutfak Fuarı için dün özel bir ek vererek, Türkiye Seramik Federasyonu Başkanı, hemşehrimiz Erdem Çenesiz’in açıklamasına da geniş yer ayırdı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim