Rektör Alkan, 25 Aralık 2018 tarihinde yapılacak İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Uzmanlığı Sınavı’na girecek olanlar için açılan 17. Dönem C Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı Kursu’nun, uzaktan ve örgün eğitim bölümüyle alanında uzman 14 farklı öğretim elemanı tarafından başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, “Bugüne kadar 500’ün üzerinde katılımcıya eğitim veren kursumuz bölgesinde tek İSG Eğitim Kursu olma özelliğini koruyor.” dedi.

İSG Temel Eğitim Kursu Sorumlu Müdürü Prof. Dr. Dursun Ali Köse ve HİTİTSEM Müdürü Doç. Dr. Eşref Savaş Başcı ile İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu’nda yapılabilecek iyileştirme ve gelişmelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunan Alkan, “2017 yılında ÖSYM tarafından bahar ve güz döneminde yapılan sınavlarda Hitit Üniversitesi İSG Kursu’nun puan ortalaması 61,1 olarak gerçekleşmiştir. Bu, Türkiye ortalamanın yaklaşık iki katıdır. 2017 İSG Sınavları’nın genel başarı oranı yüzde 7,5 iken HİTÜ’de açılan kursun başarı oranı yaklaşık yüzde 41,5 olmuştur.” diye konuştu.

Aynı zamanda bu dönem 24 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan İş Sağlığı ve Güvenliği Tezli Yüksek Lisans Programı hakkında da bilgi paylaşımında bulunan Rektör Alkan, Tezli İSG Yüksek Lisans Eğitimi ile öğrencilerin akademik kariyer yapma imkânlarının bulunduğunu ifade ederek, İSG Yüksek Lisans diploması alan öğrencilerin 3 sene sektörde çalışmayı beklemeden doğrudan B Sınıfı İSG Uzmanlığı Sertifika Sınavı’na girme hakkına sahip olduklarının da altını çizdi.

İkinci Öğretim Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans programı için çalışmaların devam ettiğini açıklayan Rektör Alkan, hedeflerinin ilerleyen zamanda İş Sağlığı ve Güvenliği alanında Doktora Eğitim Programı açmak olduğunu belirtti.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim