Alaca ilçesinde uzun yıllardır besicilik yapan Müfit Gürses, kendi çiftliğinde yetiştirdiği kurbanlıklarla 3 yıldır adından söz ettiriyor. Önceki yıllarda bin 840 kiloluk ve 2 bin 40 kiloluk kurbanlık yetiştiren Gürses, bu yıl da kendi rekorunu kırarak, 2 bin 207 kiloluk kurbanlık yetiştirdi.
‘Şahin’ adını verdiği boğayı Ankaralı bir işadamı sattığını belirten Gürses, boğanın fiyatını açıklamadı.
Buzağıyken satın aldığı simental cinsi boğayı 6 yıl boyunca açık besi yöntemiyle yetiştirdiğini söyleyen Gürses, bu konuda iddialı olduğunu ifade etti. "Geçen yıl da yaklaşık 2 tonluk bir kurbanlık yetiştirmiştim. Bize göre Türkiye'nin en büyük boğasıydı” diyen Gürses, “Bu yıl daha iddialıyım. Geçtiğimiz yıl da bunu söylemiştim zaten. Şahin adını verdiğim simental cinsi boğanın ağırlığı 2 bin 207 kilogram. Şahin’i, daha önce bizden birçok kurbanlık alan Ankaralı iş adamı Bülent Bolat'a sattık” diye konuştu.
Şahin'in satış fiyatını açıklamayan Gürses, “Ona şuanda fiyat biçilmez. Rakamı Bülent bey belirleyecek” dedi.
Gürses, boğanın beslenmesine özen gösterdiklerini, yemini veteriner hekim kontrolünde verdiklerini, ayrıca fiğ, arpa ve yonca ile besledikleri anlattı.
Çiftlikte beslediği ve "Rocky" adını verdiği bir boğası daha bulunduğunu ifade eden Gürses, "Adını Rocky koyduğumuz diğer boğamız da bin 500 kilogram ağırlığında. Onun da gelecek yıl Kurban Bayramı'nda iki tonu geçeceğine inanıyorum. Onu da seneye satacağız inşallah. Gelecek yıl da iddialıyım." diye konuştu.


Editör: TE Bilisim