Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cem Zorlu, Çorum’a gelerek Hitit Üniversitesi MYO Kampüsü Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda “Türkiye Maarif Vakfı: İlk Tespitler ve Adımlar” konulu bir konferans verdi.

Fettullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz’da yapılmaya çalışılan darbe girişimi öncesinde kurulan Türkiye Maarif Vakfı Çorum’da geniş kapsamlı şekilde tanıtıldı. Özellikle yurt dışında örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar tüm eğitim alanlarında faaliyette bulunacak olan Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cem Zorlu Çorum’a geldi. Çorum eski Milletvekili Dr. Cahit Bağcı’nın da yönetiminde yer aldığı vakfın çalışmalarını konferansta anlatan Zorlu en büyük hedeflerinin FETÖ izlerini eğitimde silmek olarak açıkladı.

Konferansın açılışında konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan, okul öğretim görevlileri ve öğrencilere gösterdikleri ilgi için teşekkür etti. Konferansı verecek Cem Zorlu’ya da teşekkür eden Alkan, eğitimin önemini vurguladı.  Türkiye’nin öğrenci çekme potansiyeline dikkat çeken Rektör Alkan: “Diğer ülkenin eğitimcileri bize sizinle çalışmak istiyoruz. Değerli hocamızın desteğiyle üniversitemizin uluslararası ilişkilerini güçlendireceğiz. Üniversite olarak bu oluşum içinde olmak istiyoruz” diye konuştu.

Ardından kürsüye çıkan Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cem Zorlu, Maarif Vakfı’nın isim babasının Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı olduğunu söyledi. Yurt dışındaki FETÖ’ye hizmet eden okulları kapattıklarını ve yerine vakfın eğitim merkezlerini açtıklarını belirtti. Koşulsuz güvenilen bir kurum olma yolunda ilerlediklerinin altını çizerken, yabancı dil konusunda eğitimli çalışma arkadaşlarına ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Zorlu, yurtdışında eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amaçlı kurulan vakıf olduklarını belirtirken, “Darbenin öncesinde kurulmamız resmen önceden habersiz bir önlem oldu. Darbe Türkiye’nin 50 yılını çalmıştır. Bu terör örgütü 90’lardan beri bize ve eğitime büyük zarar verdi” dedi.

Vakfın amacının iyi ve güzel amaçlar edinen, eğitimli insanlar yetiştirmek olduğunu vurgulayan Zorlu, “Gerçekten iyi eğitim almak isteyen öğrencilere ve iyi kurumlarda çalışmak isteyen insanlar yetiştiriyoruz. Biz okul öncesinden doktorasına kadar destek veriyoruz, öğrencilerimize burs veriyoruz. Okul açma yetkimiz ve kültür merkezi açma yetkimiz dahi var” ifadelerini kullandı.

(Esra ESEN)

Editör: TE Bilisim