Ankara’nın merkezinde, herkesin gözü önünde bir kez daha acımasız bir saldırı yaşandığını ve resmi açıklamalara göre 37 kişinin hayatını kaybettiğini, 125 kişinin de yaralandığını belirten Öztürk, “Ankara’da gerçekleştirilen bu saldırıyı lanetliyor, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.
10 Ekim 2015, 17 Şubat 2016 ve son olarak 13 Mart 2016 tarihlerinde, son beş ay içinde sadece Ankara’da patlatılan bombaların ve kaybedilen 169 canın, yüzlerce yaralının ölümüne neden olanların, iç ve dış politikada benimsedikleri savaş ve şiddet politikaları nedeniyle bütün ülkeyi açık hedef haline getirenlerle yanı kişiler olduğunu kaydeden Öztürk, açıklamasında şunları dile getridi:
“Yıllardır izlenen yanlış iç ve dış politikalar nedeniyle Türkiye’yi hızla Irak ve Suriye haline getirmeye çalışan AKP hükümetinin, bir ülkenin başkentinde beş ay içinde üç büyük saldırının gerçekleştirilmesini engelleyememenin verdiği siyasi sorumluluk gereği istifa etmesi gerektiği açıktır.
Ankara Kızılay’da gerçekleştirilen saldırıda ihmali bulunan, İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürü başta olmak üzere tüm sorumlular derhal görevden alınmalı, halkının can güvenliğini sağlamaktan aciz olan, attığı her adımda daha fazla acı ve gözyaşı yaratmaktan başka bir işe yaramayan hükümet derhal istifa etmelidir.
Eğitim Sen Çorum Şubesi olarak 13 Mart akşamı Ankara Kızılay’da yaşanan katliamda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Katliamı kınamak için bugün iş yerlerimize siyah kıyafetlerle giderek siyah kurdele takıyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim