DYP ve DP eski İl Başkanı Avukat Muhsin Kocasaraç, bundan böyle MHP çatısı altında yer alacağını belirtirken, insanların “Türküm” demekten çekinir hale getirildiğini, ülkenin büyük bir felakete doğru sürüklendiğini, bu gidişin önüne, ancak milli birlik ve dayanışma ruhu ile geçilebileceğini söyledi.
Yazılı açılamasında, 15 yıldır DYP ve DP Çorum il teşkilatlarında çeşitli görevlerde bulunduğunu, 3 dönem il başkanlığı yaptığını, belediye başkan adaylığı sorumluluğunu üstlendiğini anlatan Muhsin Kocasaraç, ülkede ekonomik sıkıntıların giderek arttığını, şehit kanlarıyla sulanmış vatan topraklarının bölücü terör örgütüne peşkeş çekildiğini,Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve bütünlüğüne çözüm süreci adı altında dinamit konulduğunu, Türküm demenin adeta potansiyel bir tehlike gibi gösterildiğini, tek adamlık sistemi ile hak ve özgürlüklerin kısıtlandığını, adalete olan güvenin yüzde 10’lara düştüğünü, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarından gitgide uzaklaşıldığını, yolsuzlukların arttığını, Yüce Dinimizin ve inançların, pervasızca siyasete alet edildiğini
belirterek şu görüşleri savundu:
“Bu ağır sorunların milli birlik ve dayanışma ruhu ile aşılması, Türkiye’nin dönüşü olmayan bir felakete sürüklenmesinin önüne geçilmesi, hepimizi bekleyen tarihi bir görev ve sorumluluk olarak karşımızda durmaktadır.
Bu nedenlerle mensup olduğum ve halen İl Başkanlığı görevini yürüttüğüm Demokrat Parti İl Başkanlığı görevimden ve Demokrat Parti aktif üyeliğimden istifa etmiş bulunmaktayım.
Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım da, mevcut konumda faydalı olamayacaklarını belirterek istifa kararı almışlardır.
Siyasi ikbal peşinde değilim. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü noktasında taşıdığım hassasiyetler nedeniyle yabancısı olmadığım, bünyesinde yetiştiğim MHP'ye kesin dönüş yapma fikrimi hayata geçirmek istiyorum.
Unutulmamalıdır ki Türkiye’de şu anda var olan partiler arasında, hem milliyetçiliği, hem muhafazakarlığı, hem de demokratlığı bünyesinde eriterek, sağlıklı bir sentez yapabilmiş tek parti MHP'dir. Aynı zamanda O, Atatürk ilkeleri ve cumhuriyetin de yılmaz savunucusu konumundadır.”
Editör: TE Bilisim