Kredi Yurtlar Kurumu Çorum İl Müdürlüğü’nün “Çınaraltı Gençlik Söyleşileri” kapsamında düzenlediği “Nebi’nin Ayak İzleri” konulu etkinliğe katılan ünlü profesör Nihat Hatiboğlu konferansı ile dikkat çekti.

Türkiye’nin ve dünyanın kritik bir süreçten geçtiğine işaret ederek Allah’ın Elçisi Hazreti Muhammed’in (SAV) doğru bir şekilde idraki ve O’nu anlamanın, hayatını, kişiliğini, ahlakını örnek almanın tüm müminlerin vazifesi olduğunu söyleyen İlahiyatçı Prof. Dr. Hatipoğlu ise, günümüz dünyasının her köşesinde savaşlar olduğunu vurguladı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğduğu gece olan Mevlit Kandili’ni de içinde barındıran Rebiülevvel ayının önemini vurgulayarak gençlerin kendilerine Hz. Muhammed’i (sav) rehber edinmeleri gerektiğinden bahseden Hatipoğlu, “Peygamberimiz hep barıştan yana oldu. Çok mecbur olmadıkça da savaşa girilmemesinden yana tavır koydu. Mekke’yi fethediyor, 10 bin kişiyle kansız bir şekilde. O, zorlanmadıkça hiçbir savaşa girmedi. Mekke’ye girdi dili sivri bir adam kiliseden aforoz edilmiş bir Hıristiyan. İki yerde Muhammed’in büyüklüğünü kabul ettiğini kaleme alıyor. Onun hakkında kitap yazıyor” diye konuştu.

Salonu dolduran binlerce kişinin ilgiyle dinlediği Nihat Hatipoğlu konuşmasının devamında ise dünya Müslümanlarının özeleştiri yapması gerektiğini belirterek son günlerin gündemi olan Kudüs konusuna da değindi.

Türkiye’nin İslam’ın geleceği, en büyük savunucusu ve güvencesi olduğunu söyleyen Hatipoğlu, “Siyasi kararlar Kur’an-ı Kerim’in ilan ettiği bir sonucu asla değiştirmeyecektir. Kudüs Müslümanların, Hristiyanların ve Yahudilerindir. Ama en hak sahibi olan Müslümanlardır. Osmanlı bütün dinlerin orada temsilini insanca ve insaflı bir şekilde tanıdı. Kudüs’ün başkent ilan edilmesi bütün Müslümanların yüreklerini rahatsız etti. Mensubu bulunmaktan şeref duyduğumuz Müslüman Türk milleti ve idarecileri Kudüs olayında çok onurlu bir duruş sergiledi. Türkiye ile gurur duyuyorum. Fakat İslam ülkelerinin başında bulunan Arap liderlerinin de Türkiye’ye bakıp utanmaları gerekir. Onun için Kudüs’ün ve İslam aleminin geleceği en büyük savunucusu ve en büyük güvencesinin Türkiye olduğuna inanıyorum. Allah daima bu milleti şerefiyle onuruyla bütün insanlık ümmetinin başında eylesin inşallah. Türkiyesiz İslam alemini düşünemiyorum. Eğer bunların eline düşecek olursak ümmetin hali nasıl ne hale gelir düşünemiyorum” dedi.

Hz. Ömer’in 5 kişiyle Kudüs’ü teslim aldığında halka verdiği güvencenin Selahaddin Eyyübi ve Yavuz Sultan Selim tarafından da aynen korunduğunu hatırlatan Nihat Hatipoğlu “Şimdi bir düşünün. Bugün Filistin ve Kudüs halkına reva görülen zulmü düşünün. Yüce Allah’tan bu musibetlerin Müslümanların akıllanmalarına, Müslümanların ortak parayı, ortak orduyu, ortak zihniyeti paylaşmalarına, ümmetin birliğine vesile olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim