Kamu Sen İl Temsilcisi Fatih Gök, yeni görevinde başarılar dileyerek, yapılacak olacak milletvekilliği seçimlerinde parti olarak başarılar diledi. Türkiye’de 450 bin, Çorum’da ise 4.500 üyesi olan bir sendika olduklarını ifade eden Gök, 12 yıllık AKP iktidarı döneminde memurları ilgilendiren birçok olumsuz yasayı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyarak iptal ettirmesi nedeniyle CHP’ye teşekkür ettiklerini söyledi.
Türkiye’nin Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO)’nün kara listesinde yer aldığını kaydeden Gök, “Örgütlenme önünde engel yok gibi gözükse de adına sendika denilen sivil devlet sendikası, iktidar ile işbirliği içerisinde hareket ediyor. Kendi aralarında toplu sözleşme imzalıyorlar. İşyerlerinde kendilerinden olmayanları ötekileştiriyorlar. Kendi gibi olmayanlara öcü gözüyle bakıyorlar. Yurt genelinde 7 bin okul müdürünü değiştirdiler. Utanmasalar sınıf başkanlarını dahi kendileri seçecek. Bu korku imparatorluğu ve baskıya karşı siyasi partilerin desteğini bekliyoruz” dedi.
CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sendikaların çok büyük önem taşıdığını ve sendikaların ne kadar örgütlenir ve güçlenirse Türkiye’nin de o derecede kalkınacağını söyledi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim