Hemşehrimiz Mustafa Baklan’ın Başkanı olduğu DTI (Deutsch – Türkisches Institut) tarafından, Alman girişimci ve yöneticilerin, Türkiye’de günlük yaşantıyı ve ticaret kültürünü öğrenebilmeleri için Mannheim’da bir seminer düzenlendi.
Proje Koordinatörü Gizem Weber, konuya ilişkin şu bilgileri verdi:
“Türk-Alman İş ve Eğitim Enstitüsü olarak Mannheim’da bulunan Uygulamalı Yönetim Bilimleri Üniversitesi (HdWM) ile birlikte Eylül ayında iş sektöründe Türkiye ve Almanya arasında işbirliğine yönelik bir seminer düzenliyoruz. Amacımız, Türkiye’deki günlük yaşantıya ve ticaret/iş yapma kültürüne dair temel bilgileri katılımcılarla paylaşmaktır.
Seminerin ana başlıkları dahilinde, 18 Eylül 2015 Cuma günü Türkiye ve Almanya’dan alanında uzman, deneyim sahibi konuşmacıları ağırlayacağız. 19 Eylül Cumartesi günü katılımcılara Türkçe’ye giriş niteliğinde kompakt bir dil kursu sunuyoruz.
Hedef kitlemizi, Türkiye ile irtibat halinde olan veya ortaklıklar kurmayı planlayan halihazırdaki ve gelecekteki yöneticiler, işverenler ve şirket çalışanları oluşturmaktadır. Diğer yandan sözkonusu seminer kültürlerarası yönetim ve girişimcilik alanlarına ilgi duyan kişilere de hitap etmektedir.
Seminer kâr amacı gütmemekte, Türk-Alman İş ve Eğitim Enstitüsü olarak derneğimizin kuruluş amaçları arasında yer alan ve HdWM’in de yükseköğrenim müfredatında büyük önem verdiği iş sektöründe kültürlerarası yetkinlik eğitimine dayanmaktadır.
İçerikle ilgili konu başlıklarına ve konuşmacılara internet sayfamız üzerinden ulaşabilirsiniz:
http://www.dti-mannheim.de/detailansicht-projekte/dti-workshop-tuerkei.html
Türk-Alman İş ve Eğitim Enstitüsü, BAKTAT Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan’ın öncülüğünde Uygulamalı Yönetim Bilimleri Üniversitesi (HdWM) Başkanı Prof. Dr. Franz Egle’nin yanısıra Türkiye ve Almanya’dan değerli isimlerin desteğiyle 2012 yılında kurulmuştur.”
Editör: TE Bilisim