Saadet Partisi İl Başkanlığı’nda parti yöneticilerinin de katılımıyla haftalık basın toplantısında ülke gündeminde bulunan özelleştirme, Doğan Medya’nın satışı, ekonomi, işsizlik, 1 milyon gibi tartışmalarına değinen SP İl Başkanı Faruk Cıdık, Şeker Fabrikaları’nın satış şartlarının oluşturulması için bilerek zarar ettirildiğini de söyledi.

Şeker Fabrikaları’na 15 yıldır tek çivi çakılmadığını, tek bir kuruş bile destekte bulunulmadığını belirterek “Sonra da şeker fabrikaları zarar ediyor diyeceksiniz. Fabrikalar zarar etmiyor, satış şartlarını oluşturmak için bilerek zarar ettiriliyor” diye konuşan Cıdık, ‘zarar ediyor’ diye bir şeyin gözden çıkarılacaksa ilk gözden çıkarılması gereken kurumun AK Parti iktidarının kendisi olduğunu, çünkü 15 yıldır ülkeyi zarara sürükleyerek iflas noktasına getirdiklerini vurguladı.

Toplantıda Özelleştirme İdaresi’nin kendi rakamlarını vererek “Ne buldularsa satmışlar” diye konuşan Cıdık, bunlar arasında Türkiye’nin en karlı en, en stratejik kuruluşlarının bulunduğunu, 100 yılda yapılanların 15 yılda 60 milyar dolara satıldığını, aynı dönemde faiz lobisine ise 216 milyar dolar ödendiğini ifade etti.

Bu kadar çok şeyin satılmasına rağmen ülkenin düze çıkmadığını, çiftçinin üreticinin perişan hale geldiğini, Hükümetin kanunen zorunlu olarak vermesi gereken destek ödemelerinin yarısını bile vermediğini savunan Cıdık, zamanında yaptıkları çay + simit hesabının günümüzde iktidarın gidici olduğunun habercisi olduğunu vurguladı.

İşsizliğin 120 ülkenin nüfusundan fazla olduğunu belirten SP İl Başkanı Cıdık, “Ekonomide duvara tosladığımızın en büyük delili, iktidarın işte bu hesabı görmezden gelip tuvalet hesabına dönmesidir. Herhalde dünyada ilk kez tuvalet ücretleri üzerinden bir ekonomi analizi yapıldığına şahit oluyoruz. Hiç zorlamayın, bu tür tiyatrolarla gündemi değiştiremezsiniz. Bugün konuşulması gereken, tuvaletlerin 1 lira olması değil, Doların 4 TL’ye Euro’nun 5 TL’ye ve benzinin ise 6 TL’ye çıkmasıdır. Dolarda yaşanan 1 kuruşluk artış Türkiye’nin dış borcunun 4,2 milyar lira atmasına sebep oluyor. Son 10 gündeki artışın Türkiye’ye maliyeti, sadece dış borçta; 42 milyar lira. Son iki yılda Türk lirası Dolar karşısında yüzde 87 değer kaybetmiş. Türkiye’de toplam AVM sayısı 401’e çıkmış. Bu ülkeyi AVM’ler ile donatacağınıza fabrikalarla donatmayı seçseydiniz, tüketim ekonomisi yerine üretim ekonomisini tercih etseydiniz, bugün gençlere “İş yok kardeşim, başınızın çaresine bakın” demek zorunda kalmazdınız” dedi.

Türkiye’nin bir an önce yatırım ekonomisine geçmesi gerektiğini, çılgın projeler yerine ülkenin 100 yılını akıllı stratejilerle ve yatırımlarla planlanması gerektiğini, medyada yaşanan tekelleşme ile ülkenin medya özgürlüğü karnesinin daha da gerileyeceğini ifade eden Cıdık, “Ama kimse bu tabloya bakarak ümidini kaybetmesin. Karamsarlığa düşmesin. Medya padişahınsa, sosyal medya bizimdir. Hakikat, baskı ve ambargo ile gizlenemez. Dünün her şeye hâkim iktidarlarının bugün esameleri dahi okunmamaktadır. Güç sahipleri istedikleri kadar televizyonlara, gazetelere ambargo koysunlar. Kalplere ambargo koyamayacaklardır. Bu milletin iradesini engelleyemeyeceklerdir. İnşallah 2019 seçimleri ülkemiz için en hayırlı sonuçları alacağımız bir seçim olacaktır. Her zaman söylediğimiz gibi: Biz bu uyarılarımızı bir kardeşlik vazifesi olarak yapıyoruz. Kimseyle kişisel bir hesabımız, kimseye karşı bir önyargımız yok. Tek derdimiz millettir. Eğitimi milli, sanayisi güçlü, adaleti güvenilir, halkı müreffeh Kalkınmış bir Türkiye’yi kurmaktır. Bunun için uğraşıyor, bunun için çalışıyoruz. Şüphesiz ki güç ve kudret sahibi yalnız Cenab-ı Allah’tır. Allah ülkemizin, milletimizin ve bütün insanlığın yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim