AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, mevcut ve önceki dönemlerde görev yapan il genel meclis üyeleri ile yemekte bir araya geldi.
AK Parti’den önceki iktidarların seçim dönemlerinde halka çeşitli vaatlerde bulunduğunu, bunları iktidar oldukları dönemde ya yaparlardı yada yapamayarak bir sonraki seçim dönemine attıklarını dile getiren Bekiroğlu, “Hatırlarsanız Tansu Çiller otobüs üstünden iki anahtar sallardı. Meydanlarda ben iktidar olursam herkese bir araba bir ev diye söylerdi. Partimiz seçim sürecinde taahhüt ettiği bütün vaatleri gerçekleştirdi. Türkiye de seçim döneminde tahattütte bulunupda gerçekleştiren tek parti var oda AK Parti. Ne söz verdiysek yapmışız. Taşeron işçilerin kadroya alınması, emekli maaşların artırılması, asgari ücretin bin 300 olması, kadınların istihdam ve çalışma haklarının iyileştirilmesi gibi bir vaadi yerine getirdik. Güçlü bir iktidar olduğunda bunların hepsi yapılıyor” dedi.
Partililerden AK Parti ve Başbakan Davutoğlu’na yönelik saldırılara karşı can siparene savunma yapmalarını isteyen Bekiroğlu, “Bunu bilinçli yapıyorlar. Nasıl ki birileri AKP kelimesini bilerek kullanıyorlar, sert tepki alınca bilmiyordum söylemini yapıyorlarsa sayın cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza ve partimize yapılan saldırıların tümü bilinerek, istenilerek yapılan çalışmalardır. Bunu engellemekte bizlere ve sizlere düşen görevdir. ‘One munite’ ve ‘dünya beşten büyük’ diyen bir liderle yol yürümekten bizler gurur duyuyoruz sizlerin de onur duyduğunuzu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

İLÇE BAŞKANLARI GÖREVDEN ALINMADI İSTİFA ETTİ"
AK Parti’de dün istifalarını sunan Osmancık ve İskilip ilçe başkanları hakkında da açıklamalarda bulunan Bekiroğlu; “Basında İskilip ve Osmancık ilçe yönetimlerinin görevden alındığı gibi söylem bulunmaktadır. Bu ifade yanlıştır. Bu iki ilçedeki yöneticilerimiz kendileri istifa etmiştir. İstifa eden kardeşlerimiz partimizden kopmayacaklardır. Hiçbir zaman partimizde küskünlük dargınlık gibi bir durum yoktur. Yeni bir yapılanma için teşkilatın önünü açmışlardır. İlçe Başkanlarımız ile göreve geldiğimiz günden itibaren çalışmalarımıza durmaksızın devam ediyoruz. İl koordinatörümüz Recep Yıldırım 28 Şubat’ta ilimizi ziyaret etmişti. Biz büyük bir kitle partisiyiz. Bu davaya gönül verdik. Her zaman birlik ve beraberlik içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizler birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde dünyadaki mazlum insanlar bizlerden aldıkları güçle seslerini duyurmaya çalışacaklardır. Bizler hem ülkemizdeki hem ülke dışındaki Müslüman kardeşlerimizin yanında olacağız” şeklinde konuştu.
Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen yardımların paralel yapıyla engellendiğini, devletle anayasal düzenini bozmaktan Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığını hatırlatan Bekiroğlu, “Anayasa Mahkemesi bir karar veriyor, müebbet hapisle yargılanan kişiler iki ay sonra serbest kalıyor, Adam öldürmekle aynı eş değerde bir durumdur. Aynı ceza ile yargılanan birileri elini kolunu sallayarak serbest kalıyor. Adalete nasıl bir hamle yapıldığını burdan anlayın. Bu hamle aslında adalete yapılmış bir hamle değil yine burda AK Partiye yapılmış bir hamledir” ifadelerini kullandı.
Önümüzdeki ay yapılacak il genel meclis başkanlığı seçimleriyle ilgili de açıklamada bulunan Bekiroğlu, “Başkanlık için yarışacak adayların hepsi bizim arkadaşımız. Allah kime nasip ettiyse onunla yola devam edeceğiz. Sonuçta talip olan arkadaşlarımız ben daha iyi hizmet yaparım düşüncesi içinde oldukları için aday olduklarını biliyorum. Seçimler bir demokratik yarıştır. Hepsine başarılar diliyorum. Seçimler bittiğinde arkadaşlarımızla çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Çünkü partimiz durağan bir parti değil. Partimizin rakibi yok, biz kendimizle yarışıyoruz. Başbakanımız ile akşam yemeğinde bir arada olduğumuzda şunu ifade etti. Bizler örnek alınan bir partiyiz. Demek ki biz iyi bir liderin peşinde hizmet veriyoruz ki bu insanlar bizi örnek alıyor. Elimizden geldiği kadar bu partimizde davamıza ve halkımıza hizmet etmeye çalışacağız. Bu bir bayrak yarışıdır. Bugün bizler varız yarın başkaları olacak ama birliğimizi ve beraberliğimizi korumamızın gerektiğine inanıyorum. Şunu belirtmek istiyorum, siz önceki il genel meclis üyeleri olmanız hasebiyle göreviniz bitmiyor. Sonuçta bu partinin il genel meclis üyeleri oldunuz. Daha sonra yeni görevde olan il genel meclis üyesi arkadaşlarımızda sizin gibi önceki olacaklar bir zaman sonra, Başbakanımız şunu söylüyor, burada bununda mesajını verelim” sözleriyle konuşmasını tamamladı.



Editör: TE Bilisim