Ziyarette Çorum Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Görkem ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Müge Özcan ve Dr. Mehmet Fatih Fişenk hazır bulundu.
TBMM İdare Amiri ve Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette konuşan Çorum Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Görkem, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek ülkenin büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünün altını çizdi. Görkem, Çorum'daki hekimler adına Uslu'ya geçmiş olsun dileklerini iletti.
Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Fatih Fişenk ise kendisinin anne ve babasının eski meclis personeli olduğunu, yıllarca kampüs içinde bulunan lojmanlarda yaşadıklarını ve çocukluğu TBMM'de geçmiş biri olarak TBMM'yi bu halde görmenin acısının tarif edilemez olduğunu belirtti. Fişenk, “Bunun daha da kötüsü ise demokrasisine sahip çıkan milletimizin kendi silahları ile katletilmiş olmasıdır” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Milletvekili Uslu; olay gecesi yaşananları anlatarak misafirlerine meclisin vurulan bölümlerini gezdirdi. Salim Uslu, sivil toplum kuruluşlarının birleştirici ve çözüm odaklı olması gerektiğini, özellikle bu tür toplumsal olaylarda sivil toplum kuruluşlarına çok önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü, Çorum'daki STK'ların bu hususta örnek bir duruş ortaya koyduklarını vurguladı.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim