AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, 17 Aralık 2013’te başlayan sürecin artık daha net görülebildiğini belirterek, “Yargı ve Emniyet içindeki paralel yapılar, Erdoğansız bir AK Parti için 17 Aralık'ta 'yolsuzluk' kisvesi altında yargı darbesi yapmaya kalkıştı” dedi.
17 ve 25 Aralık darbe girişiminin ikinci yıldönümünde yazılı bir açıklama yapan Bekiroğlu, operasyonların arkasında yolsuzluklara karşı bir mücadele anlayışından çok milli irade ile iktidara gelmiş bir hükümeti devirme çabası olduğunu vurguladı.

MİLLETE KUMPAS KURULDU
Açıklamasında 17 ve 25 Aralık operasyonları ile milletin özgüveninin tahrip edilmeye çalışıldığını ifade eden Rumi Bekiroğlu, "Bizim her alanda yaptığımız devrimleri taçlandıran devrim, özgüven devrimidir. 13 yıl önce psikolojik olarak çökmüş, moral olarak iddiasını kaybetmiş bir halktan 13 yıl içinde küresel lider olma iddiasındaki yeni bir Türkiye’ye doğru yürüme kararlılığı gösteren azim içinde bir milli yürüyüş başlattık.” dedi.
Çıkartılan olaylara birçok perde arkası oyunlara rağmen AK Parti kadrolarının kumpası boşa çıkardığını söyleyen Bekiroğlu, “AK Parti ayaktayken milletimizin özgüveni sapasağlam ayakta olacaktır. Kimse bu özgüveni yıkmaya muktedir olmayacaktır" diye konuştu.

ERDOĞAN’IN DİK DURUŞU VE MİLLETİN FERASETİ
AK Parti’nin 2002'de iktidara gelmesinden itibaren vesayet karşıtı bir politika izlediğini vurgulayan İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu, AK Parti’nin iktidardan indirilemeyeceği anlaşılınca, bu kez "Tayyip Erdoğan'sız AK Parti" siyasetinin yürütüldüğünü belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bakanlar Kurulu listesinin bile darbeciler tarafından hazırlandığı söylendi. Ancak, ömrü mücadeleyle geçmiş hareketimizin lideri Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun dik duruşu ve milletimizin feraseti sayesinde bu darbe süreci boşa çıkarıldı. Eğer, 17-25 Aralık darbecileri başarılı olsaydı, bugün istikrarsız, demokrasisi hasar görmüş, fakirleşmiş bir ülke ile karşı karşıya kalacaktık.”
Editör: TE Bilisim