Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 9 Mayıs Avrupa Günü sebebiyle açıklama yaparak Türkiye’nin Avrupa’nın ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti.

TESK Başkanı Palandöken açıklamasında “Türkiye her zaman Avrupa’nın bir parçası olmuştur, tarihin bütün dönemlerinde ve bugün hala Avrupa ile ayrılmaz bağı bulunmaktadır” dedi,

Günümüzde 4 milyonu aşkın Türk vatandaşının Avrupa’da yaşadığını hatırlatan Palandöken, “Türkiye Avrupa’nın Asya’ya açılan köprüsüdür. AB üyelik sürecinde yaşanan olumsuzluklara rağmen AB’nin adil ve Türkiye’nin üyeliğine yönelik perspektif ışığında teşvik edici bir politika ile yola devam edeceğini umuyoruz. Avrupa Birliği süreci hem Türkiye için hem de Avrupa için önemli kazanımları getirmiş olup, bu kazanımları kaybetmemek için çalışmaların sürdürülmesi gerekmektedir” diye konuştu.

AB üyelik sürecindeki kazanımlara dikkat çeken TESK Genel Başkanı Palandöken, “Türkiye bu süreçte artan refah, güvenilir ve yükselişte olan ülke itibarı, hukukun üstünlüğü ve insan hakları temeline dayandırılan bir yapı olma kazanımlarına erişti. Avrupa da gerek özel konuma gerek güçlü ekonomik verilere sahip olan Türkiye ile işbirliği yaparak başarılı sonuçlar elde etti. Şimdi bu kazanımlardan feragat etmek yerine, olumlu bir yol izleyerek ilişkiler normal düzeye çekilmelidir” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim