AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından Ulukavak Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında konuşan milletvekili Salim Uslu, şimdi ‘AK Parti gitsin de ne olursa olsun’ diyenlerin olduğunu dile belirterek, “Bunlar zamanında ‘Abdulhamit gitsin de Türkiye batsın’ diyen Jön Türklerdi değil mi? Bunlar zamanında ‘Menderes gitsin de Türkiye batsın’ diyen cana kıyan insanlardı değil mi? Bunlar rahmetli ‘Erbakan gitsin de Türkiye batsın’ diyorlardı. Şimdi aynı koro ‘Tayyip Erdoğan gitsin de Türkiye batsın’ diyorlar. Oysa Türkiye batsın diyenlerin koalisyonuna bakıyorsunuz hiçbiri birbirine benzemezler. Hiçbirinin birbiriyle işleri olmaz. Hepsi bir araya gelmiş. MHP, CHP, HDP hepsi birlikteler. Şimdi Türkiye büyümeden yana, istikrardan yana, gelişmeden yana, yenilikten yana olsun istiyorsak seçimlere kadar gece gündüz demeden çalışacağız. Ev ev gezmeye, sıkmadık el, girmedik gönül bırakmaya devam edeceğiz. Yok eğer diyorsak ki biz koalisyonlardan, koalisyonlardaki sandalye paylaşımından, KİT’lerin, krizleri, kaosları özlerdik diyorsanız o zaman evde ayağınızı uzatıp televizyon izleyebilirsiniz. Bu aziz millet bunu istemediğini biliyorum. Yaptığım esnaf ziyaretlerinde hiçbir esnafımız geriye dönmek, kötü günleri tekrar yaşamak istemiyorlar. Gecemizi gündüzümüze katıp, o kötü günlerin yeniden gelmesini isteyenlere, yeniden yaşamayı isteyenlere geçit vermeyelim” dedi.
AK Parti’ye ‘Çorum’da ne yaptılar” yönündeki yöneltilen eleştirilere de cevap veren Uslu, ‘taş üstüne taş koydular mı?’ diyenlerin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çorum Belediyesi tarafından yaptırılan Sıklık Tabiat Parkında Türkçülük gününü kutladıklarına dikkat çekerek, partilerini eleştirenlerin o parkı yapanlara, orada rahat rahat Türkçülük Günü’nü kutlayanlara vesile olanlara teşekkür etmelerini istedi. Yapılan yatırımların ortada olduğunu vurgulayan Uslu, AK Parti iktidarında Çorum 13 milyar TL yatırım yapıldığını hatırlattı.
Başkanlık sistemi hakkında da açıklama da bulunan Uslu, “Cumhurbaşkanı ile başbakanlar arasında, hükümetler ile Cumhurbaşkanı arasında, Cumhurbaşkanlığı, hükümet, Genelkurmay, Anayasa Mahkemesi arasında varolan bir kısım yetki kargaşası kudret kavgası, iktidar savaşı varsa buna son vermenin Türkiye’yi yeniden kudretli hale getirmenin yolu da başkanlık sisteminden geçiyor. Anayasa’yı değiştirmekten geçiyor. Anayasa’yı değiştirecek, Türkiye’yi başkanlık sistemine götürecek ve Cumhurbaşkanımızı devlet başkanı olarak yeniden halkın seçmesine imkan verecek bir çabayı, gayreti, emeği, özveriyi coşkuyla vermeye devam edeceğiz. Yapılan hizmetleri anlatmaya devam edeceksiniz. Başı dik gezeceğiz. Onların cek-caklarına tenezzül etmeden eğer ki birisi “bu ülkeye, kente ne yapıldı” diye söz söylüyorsa onlara verecek cevabınız var. Sağda solda üfürenler varya, karşımıza çıkamazlar diyenler var ya onların önünden başı dik geçin onlar bizim karşımıza çıkıp herhangi bir yerde asla soramazlar. Soramıyorlar. Bizim olmadığımız yerde nutuk çekiyorlar. Bizim yaptığımızı hem halk biliyor. Hem de halik biliyor” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında partililere de seslenen Uslu, “Sizler AK Parti’nin sadece öncü ve kahraman mensupları değilsiniz. Aynı zamanda Türkiye sevdalılarısınız. Türkiye’de istikrar bozulmasın, Türkiye yeniden krizleri kaosları yaşamasın. Türkiye her önceki günden daha iyiye ve daha güzele gitsin. Türkiye etkin ve saygın bir ülke olmaya devam etsin. Türkiye yeniden alan el değil, veren el olsun istiyorsunuz. Sizler Türkiye namerde muhtaç olmasın diye çalışıyorsunuz. O açıdan sizler Türkiye sevdalılarısınız. Sizin yaptığınız mücadele bizi yeniden milletvekili yapma mücadelesi değildir. Biz onları çoktan aştık. Biz Türkiye’nin geleceğini düşünüyoruz. Yeni Türkiye’yi inşa etmeyi düşünüyoruz. Biz istiyoruz çocuklarımızın geçmişte yaşanılan sorunlarını yaşamasını istemiyoruz. AK Parti iktidarından önce üniversitelerde çektiğimiz sıkıntıları, başörtülü kız öğrencilerimizin çektiği sıkıntıları, ekonomik krizleri, anayasa kitapçıklarının yol açtığı krizleri, 2001 krizini, 500 milyon dolar kredi verir mi? diye IMF’ye yada Dünya Bankası’na el açtığımız günleri unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim