7 Haziran seçimlerinin hemen ardından ülkenin siyasi istikrar, ekonomik büyümenin devam edip etmeyeceği problemi ve Ukrayna ile başlayıp Irak ve Suriye ile devam eden bölgesel sorunlarla karşı karşıya kaldığını kaydeden Yılmaz, 1 Kasım seçimleri ile birlikte bu sorunların da ortadan kalkmaya başladığını dile getirdi.
1 Kasım seçimleri sonrası sivil Anayasa talepleri, Alevi­Bektaşi vatandaşların beklentileri ve çözüm sürecinin geleceği gibi konuların değinildiği panel, Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Bazı öğrencilerin de takip ettiği panelde SETA Koordinatörü Murat Yılmaz’ın yanı sıra Muhafazakâr Düşünce Derneği Editörü Serhat Buhari Baytekin ve Hitit Akademi Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık da birer konuşma yaptı.
Moderatörlüğülünü İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Evkuran’ın üstlendiği panelde konuşan SETA Koordinatörü Yılmaz, Türkiye’nin 1 Kasım seçimleri ile birlikte istikrar sorununu ve ekonomik kriz endişesini geride bıraktığını kaydetti.
Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık ise konuşmasında Alevi-Bektaşi toplumunun sorunlarına dikkat çekti. Meselenin anayasadan başlayarak bütün bir hukuk külliyatının evrensel din ve vicdan hürriyeti koşullarına göre yeniden yapılandırılması ve bu hukuki zemin üzerinden hak ve özgürlüklerin tartışılması ile çözüme kavuşturulabileceğini vurgulayan Işık, “Bu sadece bir yasal düzenleme değil bir zihniyet değişikliği konusunda da güçlü bir başlangıç olacaktır” dedi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim