Çorum Ülkü Ocakları tarafından geçtiğimiz günlerde il merkezi ve ilçelerde açılan “Doğumunun 100. Yılında 100 Fotoğraf ile Başbuğ Alparslan Türkeş” isimli serginin ardından son olarak “Doğumunun 100. Yıldönümünde Türk Siyaset ve Fikir Hayatında Alparslan Türkeş” isimli bir konferans düzenlendi.

“KHK AÇIKTIR”

Ülkü Ocakları tarafından organize edilen etkinliğe katılmak üzere ilimize gelen MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Başbuğ Pınarbaşı ilk olarak MHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan ve parti yöneticilerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Başbuğ Pınarbaşı, son günlerin en çok tartışılan konusu olan 696 sayılı KHK’nın 121. Maddesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayınlanan kararnamenin açık olduğunu ve sadece 15-16 Temmuz 2016 günlerini kapsadığını söyleyen Av. Başbuğ Pınarbaşı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıl sonra yeni bir kıskaca daha alınmak istendiğini de belirterek “Bu kararname açıktır. Bunda bir takım sebepler aramak bunu bir yerlere çekmek çok iyi niyetli görünmemektedir. Niyet okumak yanlıştır. Bu kararname örgüt ve yapıların karşısında durabilmek için çıkarılmıştır. Hükümet de MHP’de bu kararnamenin ne için çıkarıldığını iyi bilmektedir” diye konuştu.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunulan basın toplantısının ardından Gazi Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulunarak Devlet Tiyatro Salonu’na geçen MHP’liler burada düzenlenen konferansa katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansa MHP MYK Üyesi Başbuğ Pınarbaşı, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, Ülkü Ocakları Başkanı Muhammed Yavuz Ünlü, Laçin Belediye Başkanı Ünal Gevşek, ZMO İl Başkanı Necati Gül, Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İl Temsilcisi Ali Sözüdoğru, MHP İlçe Başkanları, ülkücü gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“YOLUNDAN AYRILMAYIZ”

“Doğumunun 100. Yıldönümünde Türk Siyaset ve Fikir Hayatında Alparslan Türkeş” isimli konferansın açılışında konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Muhammed Yavuz Ünlü, Başbuğ Alparslan Türkeş’in mirasını ve fikirlerini geleceğe taşımaya devam edeceklerini vurguladı. Türk siyasi hayatına ve ordusuna yıllarca büyük hizmetler veren Başbuğ’un arkasında milyonlarca evlat bıraktığını söyleyen Ünlü, Ülkü Ocakları olarak onun fikir hareketini devam ettirdiklerini, yolundan ayrılmayacaklarını dile getirdi.

“ÜLKÜCÜNÜN YERİ MHP’DİR”

Daha sonra ise kürsüye MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Başbuğ Pınarbaşı çıktı. Pınarbaşı, MHP’nin Kurucusu merhum Alparslan Türkeş’in “Ülkücünün yeri MHP’dir” sözlerini hatırlatarak bu davadan dönmeyeceklerini belirttiği konuşmasında “Başbuğumuz zaten gerekli sözü söylemiş. Ülkücünün partisi MHP’dir. Bir takım insanlar başka partilere oy verebilir, siyasi ikbal peşine düşebilir ama ülkücünün yeri MHP’dir. Biz buna iman ettik, bu çerçevede yaşıyoruz ve inanıyoruz” dedi.

MHP’nin bayrağı olan üç hilalin öneminin 15 Temmuz’da MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ile daha da önem kazandığını ve Türk Milleti’nin bu yüzden Devlet Bahçeli’nin yanında yer alması gerektiğini dile getiren Pınarbaşı “Büyük Türk Milleti’ne ve tüm dünyaya, bu coğrafyada ki son dönemde verilen mücadelelere, Türk Devleti’nin verdiği mücadelelere üç hilalli sancak altında durarak destek verilebileceğine inanıyoruz. Çünkü üç hilalli sancak Türk Milleti’nin mücadele sancağıdır. Üç hilalli sancak düşmemelidir. Üç hilalli sancağın ne kadar önemli olduğu 15 Temmuz’da genel başkanımızın o şaheser duruşunda Türk demokrasisinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Üç hilalli sancak da Başbuğ Alparslan Türkeş’in, liderimiz Devlet Bahçeli’nin duruşuyla bir kez daha anlam kazanmıştır. MHP sancağının aşağıya çekilmesi, Türk Milleti’nin aşağıya çekilmesidir. Tabi ki bir algı operasyonu yönetilecektir ve yönetiliyor ama ben nereye gitsem camide, sokakta, kahvede insanlar bize dua ediyor” şeklinde konuştu.

Alparslan Türkeş’in hayatı ve fikirlerinden kesitler sunduğu konuşmasında bundan sonra siyasi iktidarların MHP’siz olamayacağını, devleti yönetenlerin bugün ülkücü hareketin çizgisine geldiğini, MHP olarak dış politika ve terör gibi konularda hükümete destek verseler de bunu devletin bekası için yaptıklarını, Peygamber Efendimizin, Fahrettin Paşa’nın, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Alparslan Türkeş’in davasının yollarından dönmeden sürdüreceklerini kaydetti.

“BAHÇELİ’Yİ YEDİRMEYİZ”

“15 Temmuz’da Bahçeli olmasaydı bu ülkenin hali ne olurdu?” diye konuşarak Türk milliyetçilerinin vazifesinin devletine, milletine, bayrağına ve ezanına sonuna kadar sahip çıkmak olduğunu anlatan Pınarbaşı, sözlerine şöyle devam etti. “Türk milletinin sığınacağı son çadır ve oba MHP’dir. Türk çocuklarının dergahı ise Ülkü Ocaklarıdır. Başbuğ’un davasını yaşatmak da Türk Milleti’ne düşer. Ülkücü olmak milletvekili veya il başkanı olmak bir yerlere gelmek değildir. Bizler Başbuğ’un yolunu yaşatmaya ant içtik. İnatla değil inanarak bu davayı taşımak bizim boynumuzun borcudur. Bu dava soğuktur ve kimseye bir şey vaat etmez. Biz davamızdan sonuna kadar dönmeyiz. Devlet Bahçeli de bu davaya hayatını vakfetmiş, 24 saat davası için yaşayan bir liderdir. Bahçeli’yi kimseye ezdirmeyiz ve yedirmeyiz. Biz fikirlerimizi anlatarak ülkücü hareketi bugün olmazsa yarın yarın olmazsa daha sonra iktidara taşıyacağız” diye konuştu.

ÜLKÜ OCAKLARI ZİYARET EDİLDİ

Konferansın sonu ermesinin ardından MHP MYK Üyesi Başbuğ Pınarbaşı, MHP İl Başkanı Aras ve beraberindeki parti yöneticileri Çorum Ülkü Ocakları’nı da ziyaret ettiler. Ziyarette Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un Türkistan gezisinden getirdiği hediyeler Pınarbaşı ve Ülkü Ocakları Başkanı Ünlü tarafından ilçe ocak başkanlarına verildi. MHP MYK Üyesi Pınarbaşı daha sonra ise Ülkü Ocakları’ndaki gençlerle mini bir sohbet toplantısı da gerçekleştirerek ilimizden ayrıldı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim