Ona ve ülkülerine bağlılığın ve sadakatin hiç eksilmediğini belirten Aras, “Alparslan Türkeş, 80 yıllık hayatının hemen hemen tamamını ülkülerine vakfetmiş bir şuur, gönül ve dava insanıydı. Attığı her adımı milletimizin yararına, söylediği her sözü vatan lehinedir. O’nun tavizsiz, milli, donanımlı, sağlam ve tutarlı siyaseti, Türkiye’nin geleceği ve Türk milletinin için ümit kaynağı olmuştur.
Alparslan Türkeş, ülküleriyle Türk milletinin önüne düşmüş, ülkücülüğüyle Türk tarihinde sönmeyecek bir kıvılcım çakmıştır” dedi.

Millet ve devlet bekasının vazgeçilmezliğinin onun fikir ve yaşamında hep ilk sırada yer aldığını hatırlatan Aras, “Onun en önemli yönü, milliyetçiliği kuvveden fiile, tasavvurdan harekete geçirmeyi başarmış olmasında yatmaktadır.
Başbuğ’un iki büyük eseri vardır. Bunlardan birincisi Türk siyasi hayatında milliyetçiliğin yegâne siyasi gücü olan ‘’Milliyetçi Hareket Partisi’’dir. İkincisi ise üzerine titreği, büyük umutlar beslediği ve geleceği emanet ettiği ‘’Ülkücü Türk Gençliği’’dir. Milliyetçi Hareket Partisi, şimdiki Lideri Devlet Bahçeli’yle, merhum Alparslan Türkeş'ten devraldığı seviyeli, ilkeli, tutarlı siyaseti ile Türkiye'mizi, 21. yüzyılda lider ülke olma hedefine inşallah ulaştıracak ve Türk milletinin önündeki tüm engelleri yıkacaktır.
Bu vesile ile kalplerimizdeki yeri, gönlümüzdeki zirvesi hiç değişmeyecek olan Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i ve aziz ülkü şehitlerini saygı, sevgi ve rahmetle yâd ediyorum. Merhum liderimizin kabrinin nur, mekânının Cennet olmasını Cenâb-ı Allah'tan diliyorum. Ruhu şad olsun” dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim