Ekibi ve destekçileriyle birlikte SMMMO’da bir basın toplantısı düzenleyen Türkay Yücel, amaçlarının meslektaşlarının yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu vurgulayarak mesleği itibar kazandırmak için ellerinden gelen çalışmayı yapacaklarını bildirdi.
Meslek olarak yaşadıkları sorunlara değinen Yücel, “Amacımız meslektaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, mesleki hak ve menfaatlerini korumak, meslek mensuplarının toplumdaki saygınlıklarını artırmak, meslek mensupları arasında haksız rekabeti önlemek, meslek etiği ve ahlaki kurallara uyulmasını sağlamak, meslektaşlar arasında dayanışmayı ve yardımlaşmayı sağlamaktır. Mesleğin uzun süredir çözüm bekleyen sorunları bulunmaktadır. Meslek örgütleri kendi itibarlarını kendileri yüceltir. Onun için sorunlarımızı bizler çözeceğiz. Bu nedenle tüm meslek mensuplarını bizimle birlikte çalışmaya davet ediyorum” dedi.
İstanbul Üniversitesi’nin geçen yıl 32 ilde yaptığı mesleklerin itibar sıralaması araştırmasında mimarlığın 10., eczacılığın 11., avukatlığın 16., itfaiyeciliğin 26., veterinerliğin 27. ve imamlığın 28. sırada yer aldığını söyleyen Yücel, kendi mesleklerinin ise 34. sırada yer bulabildiğini vurguladı.
“Bu sıralama halkımızın gözündeki yerimizi göstermektedir ve değiştirmek bizim elimizdedir” diyen Yücel, yapacakları çalışmalarla bunu sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim