Kardeş Azerbaycan topraklarını işgal eden, Hocalı'da soykırım uygulayan Ermenistan'ı bu tutum ve davranışlarından dolayı şiddetle kınadığını belirten Fikret Aktağ, “TÜRKAVÇorum Şubesi olarak, Azeri kardeşlerimizin bundan tam 26 yıl önce Hocalı'da karşı karşıya kaldıkları vahşi saldırı ve katliamı her zaman kalbimizin en derinlerinde hissediyor, bu acıyı en içten duygularımızla paylaşıyoruz” dedi.

Hocalı katliamının Ermenilerin asıl yüzünü gözler önüne seren gerçek bir soykırım olduğunu anlatan Aktağ, insanlık tarihinin her döneminde hoşgörü ve adaleti şiar edinen Türk milletinin yapmadığı bir şey için suçlanırken; Hocalı’da acımasız bir katliama maruz bırakılan Azerbaycanlılara uygulanan insanlık dışı bu vahşetin ise görmezden gelindiğini belirtti. Fikret Aktağ, “Milletinin sevdasını sinesinden hiçbir zaman çıkarmayan, dünyanın neresinde bir Türk varsa, onun derdiyle hemdert olup sevinciyle mutlu olan, bu asil millet Türk’ün üzerine oynanmak istenen sinsi oyunların ve tezgâhların şuurundadır. Altı yüz yıl İslam’a sancaktarlık etmiş bu asil millet mazisinden aldığı feyzle, Türkün kuracağı adalet ve hoşgörü dünyasına doğru emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir.

Biz Türk Milliyetçisi Kamu Çalışanları olarak hepimiz Hocalı’nın yasını tutuyoruz, hepimizin kalbi Hocalı’da atıyor: Azerbaycanlı kardeşlerimizle bu haklı davalarında dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bu vesileyle, bu olayın müsebbiplerinin uluslararası hukukta yargı önüne çıkarılması ve Ermenistan'a da işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesi çağrımızı yineliyoruz. Hocalı Katliamı'nda hayatını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerimizi rahmetle anıyor, kederli ailelerine, tüm Azerbaycan halkına ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim