Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Türkiye’nin tarihinin en zorlu günlerinden geçtiğini belirterek, “Bir ülküye adanmış olmak, yeri geldiğinde kurban olmak bizim kaderimizdir. Buradan hareketle, ibadet için kurban kestiğimiz şu mübarek günlerde; askerimizi, polisimizi hain teröre kurban verdiğimiz şu kara gecelerde Türk Milliyetçileri olarak Türk vatanını kurban vermeyeceğimizi cümle âleme haykırıyoruz.” dedi.
MHP İl Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı’nın ikinci günü Sera Otel’de gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde konuşan Mehmet Akif Aras, hain odakların ülkemizde bir “Fetret Devri” plânını uygulamaya çalıştıklarını belirterek, “Gerek yıllardır ülkemizi kuşatan terör ve bölücülük, gerekse 15 Temmuz Darbe Girişimi ve sonrasında yaşanan karmaşa ortamı, devletimizi ve milletimizi Cumhuriyet tarihimizin en ağır sorunlarıyla yüz yüze getirmiştir. Düşman mevzilerindeki FETÖ, PKK, IŞİD, DHKP-C, PYD, YPG gibi terör örgütleri karşımızda birleşmiş olsalar da ülkemizin hem bayramı bayram gibi yaşaması hem de kalıcı bir bayram havasına bürünmesi hepimizin en büyük temennisidir.” diye konuştu.
FETÖ soruşturmasına da değinen Aras, “Eğer FETÖ’nün kökü kazınmazsa, terörün kaynağı kurutulmazsa ülkemize millî huzur ve iç barış ortamı yerleşemeyecektir. Adalete ve devlete olan güven yeniden tesis edilemeyecektir. Devletteki tahribatı gidermek için hükümet ortak akla, demokrasinin ilkelerine, hukukun kurallarına riayet etmelidir.” ifadelerini kullandı.



FETÖ soruşturmasında haklı-haksız ayrımının iyi yapılması gerektiğini ve yeni bir sosyal ve siyasal bölünmeye ülkenin tahammülünün kalmadığını vurgulayan MHP İl Başkanı Aras, konuşmasında şu görüşleri dile getirdi:
“Türk milleti, tarihinin en zorlu günlerinden geçmektedir. İhanet etrafımızı sarmış, varlığımıza göz dikmektedir. Kalleşlik pusuya yatmış, kardeşliğimize kastetmektedir. FETÖ ile hesaplaşmanın altı oyulmaktadır. Kripto paralellerce iftira furyası fırına konulmaktadır. Masumların ve suçsuzların feryatları duyulmaktadır. ‘At izinin it izine karıştığı’ en yetkili ağızdan söylenmiştir. Kaos ve fetret plânı sinsice ilerlemektedir. Korku ve kaygılar insanımızın etrafını çevirmektedir. Hain vaiz küstahça ‘uyuyan hücreler’ demekte, ikinci bir kalkışmadan bahsetmektedir. Yeni sosyal ve siyasal bölünmelere tahammülümüz yoktur. En kısa zamanda, Yurtta Sulh Konseyi’nin lider kadrosu kamuoyuna açıklanmalıdır. Fethullahçı örgütün siyasetteki ana damarının kimler olduğu, artık milletimizden saklanmamalıdır. Partizanlık ve taraftarlık bir kenara bırakılmalı, ayrımcılık terk edilmeli, dirliğimiz sağlanmalıdır. Siyaset bir ve beraber olmazsa, millî ahlâkı taşımazsa, son yurdumuz ateşe verilecektir. İhanet kuyusunu kazanlar hedefine erişecektir. Kaos tertipçilerini fırsat vermemek için, millî akıl, üst akla karşı galip gelmelidir. Bölücülere boyun eğmemek için, devletimiz terörü yenmelidir. İhanete yol vermemek için, milletimiz hainleri tepelemelidir. 15 Temmuz dirilişi, yeni bir başlangıçtır. Yeni bir ruhtur, yeni bir umuttur. Bu kazanımı heba etmemeli, siyasete kurban vermemeliyiz.” (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim