Çökmüş bir imparatorluktan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin doğmasına önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkenin ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmeden, kararlı tutumuyla emperyalizme karşı büyük bir zafer kazandığını belirten Çiftçi, açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Kurtuluş savaşı ile bağımsızlığını kazanan Türk ulusunu, gerçekleştirdiği devrimlerle çağdaş medeniyetler seviyesine eriştiren Atatürk, tarihin en büyük aydınlanma hareketlerinden birini gerçekleştirmiştir.

Tüm ezilen uluslara ilham kaynağı olan Türk Devrimi’nin en temel özelliği akla ve bilime dayanmasıdır. Atatürk “Ben, manevî miras olarak hiçbir nass-ı katı’, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevî mirasım, bilim ve akıldır. Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve bilimin rehberliğini kabul ederlerse, manevî mirasçılarım olurlar.” diyerek bugünlere ışık tutmuştur. İçinden geçtiğimiz bu zor ve karanlık günlerde Türk ulusu; akıl ve bilimin yol göstericiliğinde Cumhuriyet’e yönelik tehdit ve tehlikeleri bertaraf edecektir.

Atatürk, Türk Ulusu için hiç sönmeyecek bir ışıktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve büyük devrimci Atatürk’ün, ilke ve devrimleri yolumuzu her zaman aydınlatacaktır. Türk Ulusu 80 yıl değil, yüzyıllar da geçse büyük kurtarıcısı Atatürk’ün izinde yürüyecek, unutturmaya çalışanlara inat, ilke ve devrimlerini sonsuza kadar yaşatacaktır. Türk Ulusu; Atatürk’ün “en büyük eserim” dediği laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni, korumak ve yükseltmek için tüm çabayı gösterecektir.

Genel Sağlık-İş, O’nun emperyalizme karşı açtığı milli mücadele bayrağını onurla taşıyacak, büyük bir zaferle taçlandırdığı çağdaş Cumhuriyet’in bekçiliğini gururla sürdürecektir. Açtığı yolda, gösterdiği hedefe hiç durmadan yürüyeceğimize ant içiyor, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim