Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çorum’a geldi. İlk olarak Osmancık Belediyesini ziyaret eden Bakan Gürcan, İBD Park tesislerine geçerek kadınlarla bir araya geldi. 13 yılda Türkiye'nin sosyal politikalar alanında güzel projelere imza attığını dile getiren Bakan Gürcan, “Devlet kamu yardımları ve kamu hizmetleri açısından da biz engelliye, engellisine evinde bakana destek olduk. Hem de öyle bir destek ki, bu desteğin bir eşi benzeri dünyada yok. Sadece bu mu? Hayır. Yaşlısına hizmet verene de destek olduk. Evinde bakım isteyene de yine evde bakım hizmeti sunduk" diye konuştu.
Bakanlık olarak bütçe artırımına gittiklerini dile getiren Gürcan, “Bu daha fazla hizmet kurumu açmak demek, daha fazla istihdam imkanı sağlamak demek, bu daha fazla yardıma ihtiyaç duyan insana ulaşmak demek. Bu daha sosyal bir toplum olmanın, sosyal kalkınmayı sağlayacak toplum olmanın kapılarını açmak demek. Yolumuz uzun, işimiz zor ama bu iş sizler için olduğu zaman kolay geliyor" ifadelerini kullandı.
İstikrar ortamının önemine dikkat çeken Bakan Gürcan, istikrarın olmadığı yerde kaos, kaosun olduğu yerde kararsızlık ve kararsızlık olan yerde de iş olmayacağının altını çizdi. Çalışmayanın vakti çok, çalışanın ise vaktinin olmadığını dile getiren Bakan Gürcan, “O yüzden izin verin biz çalışacağız, çalışmaya da devam edeceğiz. Sizlerin desteğiyle ve bu anlamda toplumsal destek. Türk toplumu sağ duyusunu her zaman sandıkta gösterdi. Sokakta değil, terör örgütlerinde değil. Sandıkta güzelce tepkisini koyarak, sağ duyusunu koyarak. Bugüne kadar nasıl olduysa, bugünden sonra da böyle olacağını düşünüyorum. Sizlere güveniyoruz, desteğinizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim