Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Türk siyasetinde ezberleri bozan bir parti olduklarını belirterek, "Millet egemenliği üzerindeki her türlü vesayeti kaldıran AK Parti kurulduğu günden beri mazluma arka çıkan, yetimi koruyan, yardımlaşmayı ve paylaşmayı büyük erdem sayan katılımcı bir geleceğe sahip, genç ve dinamik bir toplumsal dokusu olan Türkiye’yi ayağa kaldırmak için başlatılan yolculuğunda başta Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Genel Başkanımız Binali Yıldırım öncülüğünde gece gündüz demeden tüm teşkilatlarımızla çalışmalarını sürdürmektedir." diye konuştu.
Partisinin 15. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla açıklamalar yapan İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan AKP'nin 15 yıllık siyasî mücadelesinde yaklaşık 14 yılı iktidar olarak sürdürdüğünü vurguladı.
Bekiroğlu açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:
"14 Ağustos 2001 tarihinde tabelalarını asan AK Parti gönüllere taht kurmuş, gelecek için bir umut olmuştur. AK Parti bütün Türkiye’yi kucaklayan bir partidir. Her yaştan, her bölgeden, her şehirden insanlarımızın gelecek umududur. AK Parti milletin ta kendisidir. AK Parti milletimizin kalplerinden doğmuştur. AK Parti ülkenin büyük ideallerini bir an olsun unutmayanların partisidir. AK Parti değişimin, kalkınmanın, gelişmenin olduğu kadar, seviyeli siyaseti ile demokratik duruşun, toplumsal katılımın ve özgürlüklerin de teminatıdır.
AK Parti dünyadaki en kurumsal teşkilatlanma yapısı olan partilerden birisidir. Özellikle kadın teşkilatı en güçlü ve kadın üyesi en fazla olan bir partidir. Ayrıca gençliği, geleceğin yönetimine hazırlayan, motive eden en güçlü partidir. AK Parti devrim niteliğinde attığı adımlarla Türk siyasi tarihinin önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır."

AZİZ MİLLETE TEŞEKKÜR
Türkiye'nin gelişmesinin ve kalkınmasının önünde, "AKP ve ülke düşmanları"nın en büyük engel olarak durduğunu dile getiren Bekiroğlu açıklamasını, "Bilindiği üzere 15 Temmuz’da hain FETÖ tarafından ülkemizin milli iradesine ve demokrasimize karşı yapılan darbe girişiminin ardından ülkemiz daha da güçlenerek çıkmıştır. Bu hain yapı ve şer odaklarının başlattığı kalkışma hareketi, Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir çağrısıyla sokaklara inen aziz milletimizin kararlı ve dik duruşu sayesinde önlenmiştir. Milletimiz 15 Temmuz'da sadece FETÖ'ye değil, benzer hedefleri olan her çevreye gereken mesajı vermiştir. Bu süreçte 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' diyerek vatan, bayrak, millet ve toprağına sahip çıkmak için bizlerle birlikte gece gündüz demeden sokak taşlarını yastık bilip nöbet tutan aziz milletimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz." şeklinde tamamladı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim