Türk PDR-Der olarak Çorum’a ruh sağlığı alanında aktif bir dernek kazandırmış olmanın mutluluğu ile çalışmalara başladıklarını kaydeden Ölçer, bundan sonra faaliyetlerine arttırarak, devam edeceklerinin altını çizdi.

Çorum’da özel okullar ve kurumlarla iletişime geçip, işbirliği için gerekli çalışmalar başlayacaklarına işaret eden Ölçer, “Türk PDR Derneği Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımız Sayın Oğuz Özat’ın talebi doğrultusunda; 2020-2021 yılında Türkiye genelindeki diğer şubelerimizle beraber Türk PDR Derneği Çorum teşkilatı olarak ana gündemlerimizden biri özel okul ve kurumları ile iletişim, işbirliği olacaktır.

Genel merkezimiz yakında binlerce okulun bağlı olduğu Özel Okullar Derneği ile protokol yapacaktır. Çorum İl Teşkilatı olarak, Türk PDR Derneği Genel Merkezimizin bu talebi doğrultusunda ilimizdeki özel okullar ve kurumlarla iletişim, işbirliği için gerekli çalışmalar başlatılacaktır. Türk PDR Derneği Genel merkezimizin başlattığı bu çalışmaya Çorum Türk PDR mensupları olarak biz de destek vereceğiz” dedi.

PDR mezunu olarak iş başvurusu yapmak isteyenlerin, pdr.org.tr/iletisim/'den Çorum İl Temsilciliğine bilgilerini gönderebileceklerini hatırlatan Ahmet Ölçer “Özel kurumlarda, Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen olarak istihdam edilen personelin gerekli şartları sağlamadan bu alanda çalışmasının ve çalıştırılmasının yasal olmadığını önemle hatırlatırız” diye konuştu.

Ayrıca Çorum’da Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen ihtiyacı olan özel kurumların, Türk PDR Derneği Çorum İl Temsilciliği ile iletişime geçebileceğini kaydeden Ölçer, özel kurumların ihtiyaç duyduğu veya duyabileceği PDR kadroları için, hem PDR mezunlarına hem de özel eğitim kurumlarına destek olmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim