Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Prof. Dr. Hilmi Demir’in konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Türk Kamu-Sen İl Temsilcisi Selim Aydın’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ülkü Ocakları Şube Başkanı Ahmet Hattab İmal yaptığı açış konuşmasında, geçtiğimiz günlerde Hitit Üniversitesi’nde Ocak Konsey Seçimleri’nin yapıldığını anımsatarak, “Seçilen arkadaşları tebrik ediyor, başarılı çalışmalara imza atacaklarına inanıyorum. Birileri görmek istemese de Ülkü Ocakları olarak eğitim kültür faaliyetlerimize devam ediyoruz.” dedi.

Ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Hilmi Demir, Ülkücü Hareket’in sanıldığı gibi bir “Sokak hareketi” olmadığını belirterek, “Ülkücü Hareket, büyük bir medeniyet hareketidir. Türk Müslümanlığının en büyük özelliklerinden biri, şehirli bir toplum olmalarıdır. Türkler tarih boyunca büyük şehirler kurmayı ve yönetmeyi çok iyi bilmişlerdir.” dedi.

Türk Müslümanlığının üç sütun üzerinde yükseldiğini vurgulayan Prof. Dr. Demir, “Bu üç sütun sırasıyla İmam-ı Azam Ebu Hanife, İmam-ı Mâtürîdî ve Hoca Ahmed Yesevi’dir. Ebu Hanife, Türk Müslümanlığı açısından baş tacı edilmesi gereken biridir. Onun doğduğu Küfe ile yaşadığı Bağdat şehirleri, Türk Müslümanlığının sembol şehirleridir. İmam-ı Azam’ın inanç alanına ilişkin beş tane küçük risalesinden oluşan ‘Beş Eseri’ Ülkücü Hareket’in iman ve inanç anlamında başucu kitabı olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Hilmi Demir

(Recep SERBES) 

Editör: TE Bilisim