Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen Aydın, “13 yıldır tek parti hükümetiyle yönetilmemize rağmen eğitim sistemimiz çökertilmiştir. Suç ve suça bulaşma ortaokul ve lise çağlarındaki öğrencilere kadar sirayet etmiştir. Geleceğimizin teminatı olan gözbebeği çocuklarımız; milli, dini, ahlaki ve kültürel değerlerimizden mahrum, sanal âlem bağımlısı haline getirilmiştir” dedi.
Bitmez tükenmez yönetmelik, genelge ve mevzuat değişiklikleri yapıldığını, 4+4+4 gibi saçmalıkla Türk milli eğitiminin tanınamaz halde olduğunu belirten Aydın, açıklamasında şunları dile getirdi:
“Ülkemiz hala eğitimde çağ atlamayı, dünya ülkeleri ile rekabet edebilmeyi, eğitimde kendini yenilemeyi başarabilmiş değildir. Bunda en önemli etken, yanlış eğitim politikalarıdır. Öğretmen Liseleri niçin kapatılmıştır? Meslek liseleri niçin ihmal edilmektedir?
Dışı süslü, içi boş olan sistemler ihdas edilmesi, eğitimcileri mağdur ve mutsuz eden mevzuat düzenlemeleri, eğitimi koltuk kapmaca oyununa çeviren, yandaşı yücelten, yandaş olmayanı ötekileştiren uygulamalar, yeni eğitim-öğretim yılında eğitim çalışanlarını, öğrencileri, velileri olumsuz yönde etkileyecektir.

“2015 YILININ SONUNA KADAR 100 BİN
ATAMA YAPMAK BU KADAR MI ZOR?”
Bu eğitim-öğretim yılı döneminde öğretmen atama sayısının artırılması yine öncelikli taleplerimiz arasındadır. Yeni eğitim-öğretim yılına az sayıda atama yapılarak girilmektedir. Hatırlanacağı üzere daha önceden 47 bin olarak açıklanan öğretmen atama sayısı her ne olduysa 37 bine düşürülmüştür. 10 bin atamanın akıbetinin ne olacağı henüz bilinmemektedir. Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında ücretli öğretmenliğin 80 bine ulaştığı, iki yıllık meslek yüksekokulu mezunlarının, açık öğretim mezunlarının bile ücretli öğretmen olabildiği, norm kadro açığının 73 ilde 120 bin 610 olduğu, 417 bin evladımızın atama beklediği ülkemizde öğretmen atamalarının bu kadar yetersiz sayıda olması eğitimin geleceğini çok olumsuz etkileyecek bir durumdur.”

“YANDAŞA KADROLAŞMA, YANDAŞ OLMAYANA KIYIM TAM GAZ”
Okullar yeni eğitim-öğretim yılında da ne yazık ki yandaş, ehil olmayan, iktidarın kulu haline gelen okul yöneticileri tarafından yönetilmektedir. Daha önce olduğu gibi iki ay önce ilimizde ilk defa veya yeniden müdür olarak görevlendirilen liste haklılığımızı tescillemektedir. 36 okul müdürü görevlendirilmesi yapılmış bunun 33 tanesi yandaş sendika üyesidir.
Nerede yandaş olmayan, biat etmeyen, ahlakı ilke edinen, bilgili, liyakatli yönetici varsa, onların yöneticilik görevine son verilmiş; bu insanların yerine kula kulluk yapmayı şiar edinen, yalakalıkla bir yerlere gelen, düğme iliklemeyi adet haline getirenler okul yöneticisi yapılmıştır.
Konu yargıya da intikal etmiştir. Danıştay İDDK, eski yöneticilerin görevlerine döndürülmesine karar vermiş ancak MEB bu kararı uygulamamış ve adeta hukuka meydan okumuştur.
Ayrıca sözlü sınava dayalı yapılan şube müdürlüğü atamalarında da yargı kararlarına uyulmadı ve şube müdürlüğü görevlendirmeleri iptal edilmedi. İptal kararının uygulanmaması MEB’in hukuk tanımaz tavrının en somut örneğidir. Bu, şube müdürlerinin de geleceklerinden, konumlarından emin olmama gibi bir durum ortaya çıkarmaktadır. Unutulmamalıdır ki; hiç kimse Türk Milleti adına karar veren mahkemelerin üzerinde değildir.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim