Milletvekili Ceylan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

Ceylan açıklamasına, “Bizler o gece yaşanan bu hainliği ne unutacağız, ne de unutulmasına müsaade edeceğiz” diye başlayan Ceylan, bu bilinçle daha fazla çalışarak vatana, millete ve devlete sahip çıkmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin üstünden geçen 2 yılda Türkiye’nin bir taraftan darbe girişiminin ekonomiye, millet hayatına zarar vermemesi için azami dikkat ve çaba sarf ederken öte yandan demokrasi için tehdit olabilecek yapılarla topyekûn ve başarılı bir mücadele verdiğini belirten Ceylan, “Millet olma hasletine sahip olan ve ecdadından aldığı miras olan milli şuurla Türk Milleti, tarihinin en güçlü devlet millet birlikteliğini belki de, Çanakkale Destanına eş bir destanı 15 Temmuz gecesi asker görünümünde terör kalkışması karşısında yazarak göstermiştir. O karanlık gece, verilen destansı mücadeleyle parlak bir zafere dönüşmüştür” ifadelerine yer verdi.

‘Tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet’ bilinciyle hareket eden milletin, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hain darbe ve işgal girişimini önlediğini, darbecilere unutamayacakları tarihi bir ders verdiğini kaydeden Ceylan açıklamasını şöyle sürdürdü;

“15 Temmuz 2016 tarihinde, ülke savunması için alınmış silahlarla ve yine kamuya ait her türlü imkânı kullanmak suretiyle darbe girişiminde bulunulmuştur. 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren hainler, dünya üzerinde gazi unvanına sahip tek meclisi olan TBMM’ye saldırmış, yurttaşımızı şehit etmiş, ülkemize maddi ve manevi olarak büyük zarar vermişlerdir. Akıl ve vicdanlarını, karanlık bir zihniyete teslim eden bu güruh, milletimizin vicdanında en ağır şekilde mahkûm edilmiştir. 15 Temmuz Darbe Girişimi kahraman halkımızı tüm ülkede olduğu gibi güzel ve dirayet sahibi hemşehrilerimizi de sokaklara dökmüş ve halkımız demokrasisine, milli iradesine bağımsızlığına sahip çıkmıştır. O gece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve halkımızın ayağa kalkması neticesi bir destan olarak tarihe geçmiştir.

Bu vesileyle 15 Temmuz’da canı ve kanı pahasına bu toprakları ve bayrağımızı korumak için her türlü fedakârlığı yapan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum. Şehit ailelerine sabırlar diliyorum. Allah bir daha bu millete 15 Temmuz’ları yaşatmasın.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim