Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan, Kore Büyükelçisi Yunsoo Cho’nun davetlisi olarak, eşi Dilek Bilan ile birlikte “Ayla” filminin Ankara’daki galasına katıldı.

GAZİLER VE YAKINLARI EN ÖNDE

Panora’da özel davetliler için düzenlenen gösterimde, ilginç bir ayrıntı dikkatlerden kaçmadı. Sinema salonunda, protokol 5. sırada otururken, ön sıralar Kore gazilerine ve yakınlarına ayrılmıştı.

Filmin hüzünlü olması nedeniyle, her seyirci koltuğuna da Ayla yazan bir mendil bırakılmıştı.

BÜYÜKELÇİ DİZ ÇÖKTÜ

Kore’nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho’nun, Türk halkına duyduğu minneti ve saygıyı diz çökerek dile getirmesi ve gazileri seyircilere ayakta alkışlatması çok özel bir davranıştı.

Sanatçılar, gazilerin ellerini öptüler. Filmde hayatı canlandırılan “gerçek Ayla” Kim Eunja da gala başlangıcında ve sonunda göz yaşlarına hakim olamadı.

Filmin yapımcısının, hikayenin kahramanı Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin yoğun bakımda olduğunu ve onun için dua istediğini söylemesi, tüm salonu göz yaşlarına boğdu.

SANATÇILARLA FOTOĞRAF…

Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan ve eşi Dilek Bilan, galanın sonunda, Kim Eunja, filmde Ayla’yı canlandıran küçük yıldız Kim Seol ve Süleyman Astsubay’ı canlandıran İsmail Hacıoğlu ile selfie yaparak aynı fotoğraf karesinde yer aldılar.

Vakıf 19’un Kore Büyükelçiliği ile birlikte gerçekleştirdiği “Kore-Hitit Birarada” etkinliğinin, Kore ile Çorum arasında samimi bir köprünün oluşmasına zemin hazırladığı, bu gala daveti ile de görülmüş oldu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim