Milletimizin felaket ve musibetlerle sınandığını, kanlı, acılı ve ağır bir sınavdan geçtiğini dile getiren MHP İl Başkanı Aras, “Türk milleti İstanbul’dan gelen kara ve kahredici şehit haberleriyle sarsılmıştır. 30 emniyet mensubumuz ve 14 vatandaşımız şehit olmuş, 150 kişi de yaralanmıştır” dedi.

Bir yanda terörizm ve arkasında destek kuyruğuna girmiş zalimlerin, diğer yanda ise Türk milletinin varlığı ve birliğinin bulunduğunu söyleyerek “Hiç tereddütsüz söylemek gerekir ki, Türkiye çok cepheli, çok aktörlü sürdürülen yoğun saldırıların ve mütecaviz emellerin odağındadır” diye konuşan Aras, yaşananların 1980-1990’lı yıllara benzemediğini, Türkiye’nin olağanüstü şiddet şartlarına mahkum edildiğini bildirdi.

Türkiye’nin karşısında sadece eli ve vicdanı kanlı teröristlerin veya terör örgütlerinin bulunmadığını, yedi düvelin tekrar zincirlerinden boşanmış, tekrar silahlanarak kiralık örgütler aracılığıyla Türkiye’ye fitne okları fırlattığını anlatan MHP İl Başkanı Aras yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Son dönemde fütursuzlaşan bölücü hainler garlarımızdan, hava alanlarımızdan sonra, önceki gece de bir futbol stadyumumuzun önüne bomba yığınağı yapmış, ortalığı kan gölüne çevirmişlerdir. Vatanın ve milletin birliği, dirliği ve bağımsızlığı uğruna canlarından olan vatan evlatları ülkemizi mateme boğmuş, hepimizin yüreklerini kavurmuştur. Türk milleti terörizmi maşa olarak kullanan, Türkiye üzerinde hesap yapan kötü niyet ve karanlık hedef sahibi sahibi ülkeleri görmekte ve bilmektedir. Hiçbir güç aziz milletimize boyun eğdiremeyecek, pes ettiğine şahit olamayacaktır. Bedeli ne olursa olsun, etki ve nüfuz ajanları; kin ve nefret gergefinde Türk düşmanlığı işleyen yabancı mihraklar amaçlarına ulaşamayacaklardır. Türk milleti bir ve beraberdir.

MHP terörle mücadelede devletinin ve güvenlik güçlerinin hem yanında, hem destekçisi, hem de duacısıdır. Bayatlamış oyunlarla, küflenmiş projelerle Türkiye’nin bölüneceğini, içine kapanıp kardeş kavgasına düşeceğini düşünen sefiller, sefirler ve şekavet yuvaları hüsran duvarına başlarını çok yakında çarpacaklardır. Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor; ailelerine, emniyet teşkilatımıza ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı niyaz ediyorum. Halen tedavi altında bulunan evlatlarımızın bir an evvel şifa bulmalarını diliyorum. Türk milleti bu zor günleri imanının gücüyle aşacak, milli birlik ve kardeşliğe duyduğu bağlılıkla tarihsel hak ve hukukunu hiçbir mihraka çiğnetmeyecektir”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim