Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 81 ilde başlatılan milli irade ve demokrasi nöbetlerine virgül koyarak bitirdi.
Darbe girişimi gecesinde cep telefonundan televizyonlara bağlanarak millete sokağa çıkarak milli irade ve demokrasiye sahip çıkma çağrısı yapan ve bu çağrısı üzerine 27 gündür ülke genelinde sürdürülen demokrasi nöbetleri şimdilik son buldu.
Ankara’da da daha önceden Kızılay Demokrasi Meydanı'nda planlanan son demokrasi nöbeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne alındı. Kızılay’da toplanan vatandaşlar otobüs ve metrolarla Beştepe'ye akın ederken, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de ilk defa bir mitingde vatandaşları ağırladı. Geniş güvenlik önlemleri altında Külliye bahçesine giren Ankaralılar, ellerindeki Türk bayrakları ile gece boyunca slogan attı.
AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un da yer aldığı programda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi karşılama törenlerinin yapıldığı alanda ilk olarak şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasından sonra kürsüden vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika’nın Türkiye ile FETÖ arasında bir tercih yapması gerektiğini söyledi.
Kalabalıktan gelen “İdam isteriz” sloganlarına da cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, parlamentonun bu konuyu görüşmesi gerektiğinin altını çizerek, “Yapmaları gereken parlamentoda bunu görüşmektir. Bu görüşülürken kimse hukuki boşluklarla izaha kalkmasın. Bu darbenin tarihi bellidir, darbenin tarihinden itibaren bu masaya yatırılmalıdır. Parlamento bu talebe ‘evet’ diyorsa Cumhurbaşkanı olarak ben onarım” açıklamasında bulundu.
Hiçbir zaman beşeri güçlerin önünde eğilmediklerini, 15 Temmuz gecesi milletin darbe girişimcilerini esir alarak asaletini gösterdiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi ülkesine silah çekenin kendi ülkesini başkalarına peşkeş çekeceğini de sözlerine ekledi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim