Yıldız Park’ta verilen yemeğe Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Milletvekili Tufan Köse, Belediye Başkanı Zeki Gül, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Çetin Öcal, İl Jandarma Alay Komutanı J. Kd. Alb. Abdurrahman Başbuğ, Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, üst düzey askeri ve emniyet görevlileri katıldı.

Yemek öncesinde bir açış konuşması yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, yurt savaşlarını korumak için yapılan tüm savaşların kutsal olduğunu belirterek, “Bu savaşlarda şehit düşen askerlerimizin aileleri ve gazilerimizin her zaman yanında olduğumuzun bilinmesini isterim” dedi.

Milletvekili Salim Uslu ise Anadolu coğrafyasında yaşamanın bir bedelinin bulunduğunu söyledi. Çanakkale zaferinin 103’üncü yıldönümünde Afrin’de Türk Bayrağı’nın göndere çekildiğini kaydeden Uslu, “Bugün Türkiye’de özgürce yaşayabiliyorsak, şehitler ve gazilerimizin kahramanlığı sayesindedir” dedi.

CHP Milletvekili Tufan Köse de kısa bir selamlama konuşması yaparak, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve gazilere ise sağlıklı bir yaşam dilerken, Vali Necmeddin Kılıç ise “Emperyalistler, gittikleri her yerde mazlumları katlediyorlar. Şuan dünyanın dört bir tarafında haksızlığa uğrayan mazlumların yanında biz varız. Nerede zulüm, haksızlık, insan canı tehlikedeyse biz varız. Sudan’da, Katar’da, Irak’ta, Bosna’da, Azerbaycan’da biz varız. Artık Suriye’de biz varız. Dünyanın dört bir yanında insanlık için var olmaya devam edeceğiz. Bu yüksek insanlık ideali uğrunda elbette şehitler de vereceğiz gaziler de. Bizi biz yapan özelliklerimizden asla vazgeçmeyeceğiz ve görevimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim